STAVILI NA PAPIR

VIDEO: BRAK UTROJE Potpisali da će ravnopravno dijeliti ženu

Kenijci Sylvester Mwendwa i Elijah Kimani u isto su vrijeme bili u vezi sa ženom svoga života i obojica su je htjeli oženiti
 YouTube

Kenijci Sylvester Mwendwa i Elijah Kimani u isto su vrijeme bili u vezi sa ženom svoga života i obojica su je htjeli oženiti. Ali ona nakon četiri godine ljubavi nije mogla odabrati pa su potpisali sporazum da će se obojica vjenčati i ravnopravno dijeliti suprugu.

Neobičan brak utroje, tvrde njihovi odvjetnici mogao bi biti ozakonjen ako uspiju dokazati da je poliandrija, zajednica u kojoj jedna žena živi s dvojicom i više muškaraca, običaj njihova naroda.

Lokalne novine Daily Nation u Mombasi pišu da kenijski zakon ne kaže ništa o braku s više muževa tako da će se zajednica može registrirati prema statutarnim propisima ili kao običajni brak. Sylvestera i Elijaha na sastavljanje sporazuma nagovorio je lokalni policaja Adhalah Abdulrahman jer se bojao što će biti ako se nastave svađati oko žene. “Potpisali smo da više nema prijetnji ni ljbomore. Svi ćemo se poštovati i pridržavati rasporeda.

Dogovorili smo se da ćemo se voljeti i živjeti u miru, nitko nas nije prisilio na ovakav sporazum. Ravnopravno ćemo se brinuti za svu našu djecu,.” izjavili su sretni muževi za kenijsku postaju NTV. Tvrde da se i roditelji njihove supruge slažu s aranžmanom, čeka ih sudska borba za legalizaciju bračnog trokuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:54