NOVI BUDUĆI KRALJ

'ZVAT ĆEMO GA GEORGE ALEXANDER LOUIS!' Kate i William u rekordnom vremenu odlučili ime malog princa

Ovo je relativno brza odluka i objava imena u odnosu na prethodne nasljednike
 AFP

Princ William i vojvotkinja Kate Middleton nazvali su svog sina George Alexander Louis, priopćili su iz Kensingtonske palače. Bit će znan kao princ George od Cambridgea.

'LIJEPA JE BEBA, PRILIČNO TEŠKA, I VEĆ IMA VIŠE KOSE OD MENE' Princ William i Kate na izlasku iz bolnice pokazali budućeg kralja

Do sada se šest kraljeva zvalo George, a posljednji je bio kraljičin otac, kojeg su iz milja zvali Bertie.

Kraljičino srednje ime je Alexandra pa se pretpostavlja da je to razlog zašto je baš to prinčevo drugo ime.

Ime Louise je, pak, četvrto Williamovo ime, a vjeruje se kako je djetetu dano kako bi se odala počast lordu Louisu Mountbattenu koji je bio ujak od vojvode od Edinburgha, zadnjeg britanskog namjesnika u Indiji prije objave njene nezavisnosti 1947. godine. Lord Mountbatten i Williamov otac bili su jako bliski. Njega su u kolovozu 1979. ubili pripadnici IRA-e, piše BBC.

Iako je sada službeno George, kada preuzme prijestolje neće morati zadržati to ime već će moći izabrati jedno od ova tri ako tako bude želio.

Novopečena obitelj trenutno se nalazi na obiteljskom imanju Bucklebury u Berkshireu nakon što su noć proveli u palači.

Očekivalo se da će Kate i William djetetu nadjenuti tradicionalno britansko ime. Ovo je relativno brza odluka i objava imena u odnosu na prethodne nasljednike. Tako se, primjerice, na ime William 1982. godine čekalo sedam dana, a na ime Charles čak mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:56