APEL DRUGIM ŽENAMA

Žrtva brutalnog zlostavljanja objavila fotografiju svog lica: 'Pogledajte što mi je učinio, nemojte si to dopustiti!'

Mlada žena (24) iz engleskog Yorka objavila je fotografiju koja prikazuje strašne ozljede na njezinom licu koje joj je nanio bivši dečko Bradley Want (23) nakon što se vratila iz izlaska s prijateljima u njihov zajednički dom.

Na njezinom se licu, rukama i tijelu vide modrice i krv, a nos joj je slomljen.

Ta 24-godišnja majka, koja je tražila da ju se ne imenuje, hrabro je pristala da fotografija ozljeda njezinog lica bude izdana kao apel drugim žrtvama obiteljskog nasilja da ne pate u tišini.

Njezin bivši dečko osuđen je na 16 mjeseci zatvora zbog nanošenja ozlijeda koje su na mladu ženu ostavile dugotrajne razarajuće fizičke i emocionalne posljedice.

- Nekoliko sam puta morala ići u bolnicu, i zbog posljedica brutalnog napada morala sam na svom licu učiniti veće korektivne kozmetičke zahvate. No, napad će najviše ostaviti traga na mojoj psihi. Boli me kada pogledam svog sina, jer mu je ovo u budućnosti moglo uzrokovati puno boli.

- Samo pomisao da bi moj sin mogao ostati sam, pomogla mi je da se borim protiv ovog svom snagom. Nikada neću zaboraviti što je te noći prošlo kroz moje misli. Bio je to najgrozniji osjećaj koji ne bih poželjela ni jednom roditelju. Mislila sam da će me ubiti i da više nikada neću vidjeti svog sina. Iduće što mi je prošlo kroz glavu jest da se moram iz ovoga izvući. Borila sam se svom snagom za život.

- Ono što me najviše povrijedilo jest to što me sin morao poslije gledati takvu i što sam mu morala lagati o tome kako sam zaradila ozljede, kazala je mlada žena.

Par je bio rastavljen, no nastavili su živjeti u istoj kući jer si ni jedno od njih nije moglo priuštiti selidbu.

Žena je objasnila sudu da se s nasilnim partnerom suočavala dugo vremena: - U vezi s Bradom bila sam od svoje mladosti kada je moje samopouzdanje bilo vrlo nisko, stoga sam trpila stvari koje nisam trebala. Iako je ovo negativno iskustvo, nadam se da ću iz njega izvući nešto pozitivno. Nadam se da će žene koje također trpe nasilje u vezama, vidjeti moju fotografiju i strašne posljedice zlostavljanja koje se dogode ako ne tražiš pomoć.

- Ako mogu potaknuti makar jednu ženu da potraži pomoć i napusti nasilnu vezu, mogu spasiti ne samo nju, već i njezinu obitelj. Obitelj u ovakvim situacijama jako pati - objasnila je žrtva.

Detektiv Nigel Costello kazao je kako se divi hrabrosti koju je ova mlada majka pokazala.

- Bila je žrtva strašnog nasilja, no bila je dovoljno hrabra da izvuče nešto pozitivno iz svog iskustva i pomogne drugim žrtvama. Važno je da ljudi znaju kako policija s obiteljskim nasiljem postupa vrlo ozbiljno i da morate tražiti pomoć ako ste u nasilnoj vezi. Postoji izlaz i mi ćemo vam pružiti svu dostupnu potporu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:05