ŠOKANTNA ODLUKA

ZLI BEŠĆUTNICI U PROSVJETI Slijepom dječaku oduzeli štap i dali mu beskorisnu igračku: 'Evo ti i budi miran!'

 Screenshot

Vozač školskog autobusa iz Kansasa odlučio je kazniti slijepog dječaka (8) zbog navodno problematičnog ponašanja tako što mu je oduzeo njegov štap, a u zamjenu mu je dao igračku za bazen.

Dječakovi roditelji, Rachel i Donald Nafzinger, smatraju da je njihov sin Dakota ostao ponižen nakon što mu je u zamjenu za štap za slijepe predana savitljiva i mekana igračka.

- Zašto su to napravili? Zašto bi mu oduzeli jedinu stvar koju mora koristiti cijelo vrijeme. To su njegove oči - zavapila je nesretna majka.

Odgovor joj je dao glasnogovornik osnovne škole koju Dakota pohađa.

- Taj je štap bilo školsko vlasništvo i dječak ga je dobio kad je došao u školu. Oduzet mu je kada je u ponedjeljak udario nekoga za vrijeme voženje autobusom - rekla je glasnogovornica Michelle Cronk dodajući da je vozač autobusa dječaku u zamjenu dao igračku jer se uznemiri ako nema ništa u rukama.

Nesretnom dječaku, koji pati od rijetkog poremećaja te je rođen bez očiju, rečeno je da će se igračkom morati služiti sljedeća dva tjedna. On je povodom toga izjavio kako mu ta igračka nije od nikakve koristi jer mu je s njom mnogo teže hodati.

Rachel i Dakota Nafzinger, Facebook

Dječakova majka doala je kako ne razumije odluku školskih predstavnika jer su mu uskratili jedinu stvar koja mu je potrebna svakog dana.

- Već je prošao kroz toliko toga i ne sviđa mi se što su mi sina stavili u takav položaj - izjavila je gospođa Nafzinger.

Njegov otac Donald doveo je u pitanje tvrdnju da je Dakota namjerno udario nekog u autobusu, jer dječak često drži štap u zraku pa je vozač možda zabunom pomislio da je agresivan.

Škola koju Dakota pohađa objavila je u srijedu kako je internom istragom utvrđeno da je došlo do pogreške zbog čega su se ispričali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:41