SUDE MU ZA SVODNIŠTVO

ŽIVOTNI PAD NEZASITNOG MOĆNIKA Žestinom orgijanja šokirao i prostitutke: 'Vidjela sam ga s čak osam djevojaka'

Dominique Strauss-Kahnov pad počeo je 2011. kada je optužen za pokušaj silovanja sobarice u New Yorku
 AFP

Dominique Strauss-Kahn, 65-godišnji bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda, našao se u ponedjeljak, zajedno s još 13 osoba, na optuženičkoj klupi zbog sudjelovanja u prostitucijskom prstenu.

Poslovni kontakti

Strauss-Kahn, koji se svojedobno spominjao i kao mogući kandidat za francuskog predsjednika, priznaje da je sudjelovao na raskalašenim seks-partyjima i orgijama, ali tvrdi da nije znao da su neke od žena s kojima se tom prilikom zabavljao prostitutke. Naime, on nije mogao procijeniti čime se one bave, ustvrdio je svojedobno, jer su “sve bile gole”. Tužitelji tvrde upravo suprotno: terete ga za svodništvo te da je koristio svoje poslovne kontakte kako bi angažirao žene za takve zabave u Parizu, Lilleu i Washingtonu.

Pad nekada vrlo moćnog Strauss-Kahna dogodio se prijelomne 2011. godine kada je optužen da je pokušao silovati sobaricu u newyorškom hotelu.

Tužba protiv njega na kraju je odbačena, on se nagodio s Nafissatou Diallo, no seks-skandali u kojima se spominjalo njegovo ime tek su počeli izlaziti na površinu. Uslijedio je niz drugih optužbi za seksualno zlostavljanje (koje su također sve na kraju odbačene iz različitih razloga), a sve je kulminiralo u uvodu spomenutom aferom Carlton.

Uz njega, optuženo je još 13 drugih osoba, među kojima i vlasnik bordela poznat pod nadimkom “Dodo svodnik” za kojega se smatra da je bio idejni tvorac raskalašenih orgija.

‘Briga’ osam žena

Kako je to znalo izgledati, prisjetila se u svom iskazu policiji, koji je prenio Daily Mail, jedna od prostitutki. Ona je ispričala kako je jednom prilikom ušla u apartman pariškog hotela Murano i vidjela Strauss-Kahna kako se za njega “brine” osam žena.

- Bila sam šokirana. Nisam htjela sudjelovati u tome - tvrdi Sandrine Vandenschrik te dodaje kako Strauss-Kahnova tvrdnja da nije znao da su njegove ljubavnice prostitutke dokazuje kako “on zbilja želi da mi povjerujemo da je on naivan i smatra nas idiotima”.

Enormni apetiti

Ako bude proglašen krivim, Dominiqueu Strauss-Kahnu, kojega se opisuje kao “kralja zabave” i koji sam priznaje da ima enormne seksualne apetite, prijeti i do deset godina zatvorske kazne te milijunska novčana kazna. Suđenje bi trebalo trajati tri tjedna. Strauss-Kahn će svoju obranu iznijeti 10. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:34