SKRIVA SE U AUSTRIJI?

ZGRANUO JE BALKAN Džipom zgazio djevojku pa nudio veliki novac da netko umjesto njega prizna zločin

Vozilo je dao u rezalište i topionicu, a zatim se dao u bijeg. Navodno se steže obruč oko njega
 MUP Srbije / MUP RH

Novosadska kriminalistička policija na tragu je Goranu Šarcu (32), odbjeglom vozaču terenca osumnjičenom da je 1. prosinca 2014. skrivio prometnu nesreću na Somborskom bulevaru u Novom Sadu, u kojoj je poginula Marija Malešić (28) iz Novog Sada. Premda je vozač crnog Cherokeeja s krivotvorenim dokumentima uspio pobjeći iz Srbije, Večernje novosti pišu da je utvrđen njegov lažni identitet kojim se trenutno koristi.

Zbog ove činjenice, ali i stalnih kontakata srbijanske policije s kolegama u susjedstvu, očekuje se da će Šarca uskoro pronaći i uhititi. Vjeruje se da je s hrvatskim krivotvorenim dokumentima nekoliko dana nakon nesreće uspio pobjeći u Austriju. Tamo je, kako se pretpostavlja, stigao preko Mađarske, zaobilazeći Hrvatsku, u kojoj je za njim raspisana crvena Interpolova tjeralica zbog krađa i razbojništva.

Šarac, inače rodom iz Drniša, je velikom brzinom naletio na nesretnu Mariju, koja se iz trgovine vraćala u kafić u kojem je radila kao konobarica, a zatim je pobjegao te se nekoliko dana skrivao kujući plan da se iz svega izvuče. Bio je na nekoliko adresa u Novom Sadu nudeći više desetina tisuća eura da netko umjesto njega preuzme krivnju, ali nitko takvu ponudu nije htio prihvatiti. Dva dana kasnije, Cherokee je odvezao na područje Fruške gore, a zatim i u Sremsku Mitrovicu.

- Za pomoć se obratio Darku V. (42), rekavši da ima problema s policijom i da zbog toga automobil treba što prije uništiti - tvrdi za Večernje novosti izvor blizak istrazi. - Nekoliko dana terenac je bio sakriven u garaži u Sremskoj Mitrovici, a zatim je izrezan u dijelove - dodaje izvor.

Za taj je posao osumnjičeni Darko V. angažirao Nikolu K. (32) i Pericu R. (39). Njih je trojicu novosadska policija u suradnji s kolegama iz Sremske Mitrovice uhitila i osumnjičila za pomaganje Šarcu, a kasnije je priopćila da se sumnja da su dijelovi terenca prodani topionici kako bi se dodatno prikrili tragovi zločina.

Osim protiv Šarca, prijava je podnesena i protiv novosadskog taksista S.C. (57), koji je preko Marijinog tijela prešao nakon terenca. Leš djevojke je od siline udarca, naime, bio odbačen 15-ak metara u suprotnu traku i na njega je naišao i bez zaustavljanja preko njega prešao spomenuti taksist.

Policija je od trenutka nesreće pregledala oko 300 terenaca, a crni Cherokee identificiran 12 dana nakon nesreće u kojoj je prema prvoj, ali kasnije opovrgnutoj verziji, bilo i pucnjave.

Tko je zapravo Goran Šarac?

Goran Šarac zvani Gogo, 32-godišnji hrvatski državljanin sklon razbojstvima te izrazito opasna i naoružana osoba za kojom intenzivno tragaju policije Hrvatske i Srbije i koja se nalazi na tzv. crvenoj tjeralici Interpola i dalje je u bijegu.

Šarca, naime, Županijski sud u Rijeci potražuje zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, dok ga srbijanska policija dovodi u vezu da je 1. prosinca u Novom Sadu na Somborskom bulevaru na obilježenom pješačkom prijelazu vozilom "Jeep Cherokee" crne boje i registarskih oznaka NS-206-ZN oborio i usmrtio pješakinju Mariju Milešić i potom pobjegao.

Prema službenim podacima Goran Šarac rođen je u Drnišu, točnije u selu Mirlović Polje kod Čavoglava. Majka mu je također rodom iz susjednog sela Baljci dok mu je otac Dušan prije Domovinskog rata radio u Splitu kao vozač i prema dostupnim podacima tim poslom se i danas bavi u Srbiji.

Inače, u samom selu Mirlović Polje u zaseoku Šarci postoje tri obitelji Dušana Šarca. Dvojica od njih su odavno napustili Hrvatsku i žive u Njemačkoj dok je obitelj odbjeglog Gorana Šarca zvana Ristići selo napustila 1995. neposredno pred Oluju budući su mu otac i djed bili pripadnici tzv. vojske SAO Krajne. Zajedno s Goranom, Hrvatsku su tada uz roditelje napustila i njegova tri brata.

Odbjegli Šarac ima prebivalište u Hrvatskoj i to u slavonskom selu Mirkovci. (Željko Huljev)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:44