RASTE POTPORA POBUNJENICIMA

Žestoke borbe u predgrađu Damaska: Sirijski pobunjenici granatirali centar grada, opkolili zračnu bazu Aqraba

In this Wednesday, Aug. 1, 2012 photo, a Free Syrian Army soldier fires his weapon during clashes with Syrian government forces in Saladin neighborhood, in Aleppo, Syria. (AP Photo/Alberto Prieto)
 AP

BEJRUT - Sirijski pobunjenici sukobili su se u utorak sa snagama lojalnim predsjedniku Basharu al-Assadu i vode borbe za predgrađa Damaska.

Borbe u blizini zračne luke, 20 kilometara jugoistočno od središta Damaska, dio su širih borbi između vojske i pobunjenika koji oko Damaska drže gotovo neprekinut luk teritorija od istoka do jugozapada.

Rastuću vojnu snagu pobunjenika prati sve snažnija međunarodna potpora sirijskoj političkoj oporbenoj koaliciji koja očekuje dobiti široko priznanje na međunarodnom skupu u srijedu u Maroku.

U središtu Damaska, mjesecima pošteđenom nasilja u kojem je od ožujka 2011. poginulo 40.000 ljudi, od ponedjeljka navečer čuju se eksplozije topničkih granata.

"Od jučer u gradu Haranu, istočno od zračne luke, vodili su se vrlo teški sukobi a bilo je i povremenih sukoba na području Aqrabe blizu zračne luke", rekao je glasnogovornik pobunjenika Mussab Abu Qitada.

"Pobunjenici nastoje zadržati okruženje aerodroma. Još uvijek opkoljavaju zračnu bazu Aqraba, na cesti prema međunarodnoj zračnoj luci", rekao je putem Skypea iz Damaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:36