POLICIJA JE SLAVI

Žena kojoj su krali pakete osmislila lukav plan kako se dočepati lopova, učas su završili iza rešetaka!

Osumnjičeni lopovi locirani su zajedno s paketima koje su ukrali od više od desetak žrtava

Zamjenik šerifa pokazuje Apple AirTag koji je korišten za hvatanje kradljivaca pošte

 /Ureda šerifa Okruga Santa Barbara

Žena iz Kalifornije čija je pošta nedavno ukradena odlučila je stati na kraj drskim lopovima iskoristivši tehnologiju kao mamac za njihovo lociranje, izvijestio je ured šerifa okruga Santa Barbara.

Vlasti u Los Alamosu uhitile su dvoje osumnjičenih u ponedjeljak uz pomoć Apple AirTag lokatora koji je žena poslala poštom samoj sebi, objavio je šerifov ured u priopćenju za javnost.

Policija je, naime, tog jutra dobila dojavu o krađi pošte koja se upravo dogodila u lokalnom poštanskom uredu. Kada su stigli na mjesto događaja, saznali su da je ženi nedavno ukradena pošta, pa je odlučila sama sebi poslati paket u kojem je bio uređaj za praćenje, stoji u priopćenju.

U ponedjeljak je postala ponovna žrtva krađe pošte - ali ovoga puta uspjela je pratiti lopove zahvaljujući AirTagu, rekle su vlasti.

Apple AirTag radi tako da emitira bluetooth signal koji obližnji uređaji u Appleovoj mreži Find My mogu locirati. AirTag šalje svoju lokaciju korisnikovom iCloudu, omogućujući mu da vidi gdje se nalazi na karti.

"Važno je napomenuti da žrtva nije sama pokušala stupiti u kontakt s osumnjičenicima", stoji u priopćenju šerifova ureda.

Osumnjičeni lopovi locirani su u obližnjoj Santa Mariji u Kaliforniji, sa žrtvinom poštom – uključujući paket koji je sadržavao AirTag – i drugim predmetima za koje vlasti vjeruju da su ukradeni od više od desetak žrtava.

U vezi sa zločinom uhićeni su Virginia Franchessca Lara (27) i Donald Ashton Terry (37), izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:04