PRIJETNJA IZ SIRIJE

ŽELI PREMIJEROVU GLAVU NA KOLCU Tinejdžerica (18): 'Veselimse pokolju koji će se dogoditi'

 AFP

Sve je više britanskih državljana koji odlaze u Irak i Siriju kako bi se priključili militantima Islamske države (IS). Među njima je i 18-godišnja djevojka koja je na Twitteru objavila kako više ne želi imati išta s domovinom, a britanskom premijeru Davidu Cameronu obećala je kako će njegova glava jednog dana završiti na kolcu, javlja Daily Mail.

Djevojka, koja za sebe kaže kako ima 18 godina, te da joj je dolazak u Siriju bio najbolja odluka u životu, na Twitteru se predstavlja kao @UmmKhattab_. Osim prijetnji i poziva zemljacima do dođu i pridruže se IS-u, objavila je svoje fotografije s nikabom i jurišnom puškom AK-47 preko ramena.

Ne zabrinjavaju je prijetnje da će ostati bez britanskog državljanstva zbog toga što se pridružila snagama IS-a. Takve prijetnje naziva 'prilično smiješnim'. U drugom, pak, tvitu piše kako je uzbuđuje mogućnost pokolja američkih vojnika u slučaju napada na Islamsku državu.

Njen Twitter korisnički račun otvoren je 27. lipnja, samo dan nakon što su blizanke Salma i Zahra Halane pobjegle u Siriju. Sestre iz okolice Manchestera zavjetovale su se kako se nikad neće vratiti kući, a pretpostavlja se da su već udale za borce džihadističkih snaga IS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:20