POVEZANI S HELLS ANGELSIMA

ZBRISALI IZ ZATVORA HELIKOPTEROM Velika potjera za trojicom opasnih gangstera

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Policija u kanadskom Quebecu pokrenula je veliku potjeru nakon što su u subotu iz zatvora u Orsainvilleu pored Quebec Cityja pobjegla trojica opasnih narkokriminalaca i ubojica.

Bijeg je očito bio pomno planiran i sjajno organiziran, s obzirom da je po Yvesa Denisa (35), Denisa Lefebvrea (53) i Sergea Pomerleaua (55) došao helikopter.

O samom bijegu zasad nema puno detalja, osim da je helikopter bio zelene boje. Sve se dogodilo u samo nekoliko minuta nešto prije 20 sati po lokalnom vremenu.

'U stalnom smo kontaktu s upravom zatvora kako bismo utvrdili kako je došlo do bijega. Pronalazak helikoptera nam je prioritet', izjavila je policijska glasnogovornica Ann Mathieu. Jedna druga predstavnica policije za medije kazala je da se čini kako je helikopter odletio u smjeru zapada, moguće prema Montrealu.

Prema izvješćima lokalnih medija, Pomerleau je bio vođa velike narkobande razbijene 2010. godine, dok su druga dvojica bjegunaca bili njegovi podređeni. Svu se trojicu povezuje i s motociklističkom bandom Hells Angels.

Prilikom njihova hapšenja, policija je uz drogu zaplijenila i 40-ak automobila, arsenal oružja, hrpu keša te po jedan avion i helikopter. U zatvoru su čekali suđenje prema većem broju optužnica, uključujući za udruživanje u zločinačku organizaciju i preprodaju droge.

Protiv sve trojice vodi se i istraga u slučaju jednog ubojstva iz 2009. godine.

Njihov je bijeg već drugi u nešto više od godinu dana na području Kanade u kojem je iskorišten helikopter. U ožujku 2013. godine naoružani su tipovi prisilili pilota da odleti do zatvora St-Jerome, također u Quebecu, i tamo pokupi dvojicu zatvorenika, koji su se u letjelicu popeli uz uže koje su im pajdaši dobacili.

Odletjeli su stotinjak kilometara od zatvora, no uhićeni su već nekoliko sati kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:24