KOMAD NA VLASTI

ZAŠTO MI NEMAMO OVAKVOG KANDIDATA? Kanadski ljepotan naprednih stavova pomeo konkurenciju i preuzeo vlast u državi

 Foto: Facebook/JustinTrudeau

Izabravši upravo ovakvog premijera, Kanađani su pokazali zašto je Kanada to što je: razvijena, prosperitetna, slobodna, sretna zemlja.

Krenimo od očitog. Novi kanadski premijer Justin Trudeau je komad i pol. Nije to, naravno, najvažnije za političara, ali nije na odmet s obzirom da je premijer svake zemlje osoba koju često morate gledati.

Samo prije nekoliko mjeseci, nije bilo izgledno da će upravo Trudeau postati kanadski premijer. U istraživanjima je bio treći, iza konzervativaca Stephena Harpera i oporavljene Demokratske stranke, piše Guardian.

Iako je sin legendarnog kanadskog premijera Pierrea Trudeaua, Justinu nitko nije davao previše šansi. Govorili su da je premlad (43 su mu godine) i da nema dovoljno iskustva da bi izveo Liberalnu stranku iz nereda u kojem je bila nakon izbora 2011.

Međutim, njegova pobjeda na stranačkim izborima 2013., kad je pokupio više od 80 posto glasova, svima je začepila usta. A sada je stranku odveo do pobjede i postao premijerom Kanade.

Ono zbog čega ljudi cijene Trudeaua, njegovi su napredni stavovi:

O klimatskim promjenama…

Obećao je u roku od 90 dana politiku prema klimatskim promjenama uskladiti sa stavovima koji će biti doneseni na Sumittu o klimatskim promjenama u Parizu u studenom

O pravima američkih Indijanaca…

Radi na izgradnji boljeg odnosa između američkih Indijanaca i ostatka stanovništva, s obzirom da je autohtono stanovništvo često u nepovoljnijem položaju i suočeno s brojnim problemima. U njihovu bolju edukaciju, primjerice, bit će uloženo 2,6 milijarde dolara.

O abortusu…

Zalaže se za slobodan izbor svake žene te kaže da nije na državi da određuje što će žena učiniti sa svojim tijelom.

O porezima…

Njegov prvi potez kao premijera bit će povećati porez najbogatijima za 1 posto kako bi se nadoknadio gubitak koji je zahvatio srednju klasu zbog mjera štednje

O marihuani…

U predizbornoj je kampanji obećao da će legalizirati marihuanu čim dođe na vlast i to po uzoru na model države Colorado.

Trudeau je inače oženjen i ponosni otac trojice sinova. Svojedobno je radio kao izbacivač u noćnom klubu i učitelj snowboarda, a u slobodno vrijeme bavi se boksom i trči maraton.

Novi kanadski premijer redovito sudjeluje na Pride okupljanima izražavajući tako svoju podršku pravima seksualnih manjina:









Za potrebe jedne humanitarne akcije, i na radost svih okupljenih dana, izveo je striptiz:

A povrh svega, novi kanadski premijer je i Trekkie:





We mourn the loss of Leonard Nimoy. For us Trekkies he was – and always shall be – our friend. #LLAP

Posted by Justin Trudeau on 27. veljača 2015




U slobodno vrijeme bavi se boksom:









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:01