ČEKAO IZRUČENJE

Zadranin Zlatko Ugarković Patak uhićen zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Europu objesio se u madridskom zatvoru!

Patak je kao vođa tajne krijumčarske skupine 'La triade' uhićen u Boca Chici

Zadranin Zlatko Ugarković Patak (43) koji je kao vođa tajne krijumčarske skupine "La triade" uhićen u Boca Chici zbog pokušaja krijumčarenja 175 paketa čistog kokaina iz Južne Amerike u Europu, objesio se u nedjelju u ćeliji akstradicijskig pritvora u Madridu gdje je čekao izručenje Hrvatskoj.

Ugarković je uhićen sredinom svibnja U Boca Chici nakon čega je deportiran u Madrid zajedno sa Ivanom Zanzom (42) iz Zadra, Nebojšom Gančanovićem (45) iz Aleksinca u Srbiji, te Antoniom Jose Parra Florentinom iz Venezuele.

Izručenje čekaju i 27-godišnji Zadranin Ivana Šango, koji je zajedno s 55-godišnjim Milanom Mandićem iz Zagreba uhićen na francuskom dijelu otočića Martinique, te 49-godišnji Milivoj Šango, stric Ivana Šanga koji se trenutačno nalazi u zatvoru Montacuto u Anconi. Od uhićenja na svojim zadarskim adresama u Remetincu se nalaze i Zadrani Elvis Mužanović Kec (46) i Dražen Miletić.

Još od listopada 2011. godine istražitelji iz Hrvatske, Nizozemske, Dominikanske Republike, Italije, Slovenije, Španjolske i Grenade pratili su ovu krijumčarsku skupinu. U veljači su počele pripreme za transport droge na otočiću Saint Martin, nakon čega su počeli tajni sastanci u Zagrebu, Zadru i Primoštenu.

Zlatko Ugarković, koji je za sada označen kao šef grupe, prošli je mjesec osobno otputovao u Dominikansku Republiku, gdje je s visokorangiranim pripadnikom kolumbijskog narkokartela Antonijem Joseom Parrom Florentinom dogovorio isporuku. Krajem travnja na Karibe su otputovala dvojica skipera koji su zatim preko Martiniquea došli do Grenade, odakle su jedrilicom krenuli na otvoreno more, gdje su im krijumčari iz Venezuele brzim gliserom dostavili kokain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:34