BLAGA KAZNA

ZA SILOVANJE CURICE (3) DOBIO 10 GODINA ZATVORA Sudac: 'Nije pedofil, samo se neobjašnjivo uzbudio...'

Između 25 godina i doživotnog zatvora najmanja je kazna koju je Kevin Jonas Rojano-Nieto trebao dobiti prema kalifornijskom zakonu za seksualno zlostavljanje trogodišnje djevojčice. Međutim, sudac okruga Orange u petak je presudio kako je kazna predrakonska te 20-godišnjaku dao 'svega' 10 godina zatvora, javlja Washington Post.

Logika iza presude suca višeg suda Marca Kellyja? Napasnik, okrivljen 3. prosinca za sodomiju nad djetetom mlađim od deset godina te neprimjereno i pohotno ponašanje s maloljetnicom, nije želio ozlijediti djevojčicu.

- Ovo nije tipičan predatorski, nasilan i brutalan slučaj sodomije nad djetetom. Gospodin Rojano nije pratio žrtvu. Igrao je video igre kada je ona ušla u garažu. Neobjašnjivo se uzbudio, no izgleda da nije svjesno želio ozlijediti žrtvu kada ju je seksualno napastovao - objasnio je sudac Kelly.

Zamjenik državnog tužitelja slaže se samo s dijelom objašnjenja, navodeći kako je 4. lipnja prošle godine djevojčica, prema nekim navodima u rodu s Rojano-Nietom, ušla u garažu te da ju je mladić napao. Prekrio joj je usta rukom kada je njezina majka pokušala ući u zaključanu garažu te je nastavio zlostavljati kada je otišla.

Navodi se kako je Rojano-Nieto odrastao u 'disfunkcionalnoj' obitelji sa brojnim primjerima 'napastovanja' što ga je učinilo 'nesigurnim, društveno povučenim, nezrelim mladićem s velikim manjkom samopouzdanja'.

Sudac Kelly je naveo kako je okrivljenik pokazao veliku razinu 'žaljenja' te 'iako je slučaj ozbiljan i dostojan prezira još uvijek nije u razini pedofila koji vreba dijete.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:36