SKANDAL U SRBIJI

Vučić otišao na poligrafski test i prošao

Serbia's deputy Prime minister Aleksandar Vucic speaks during a press conference on January 14, 2014 in Belgrade after Serbian police arrested two former intelligence officers suspected of involvement in the murder of journalist. Slavko Curuvija, a fierce critic of late strongman Slobodan Milosevic, was killed in front of his home in central Belgrade by unknown gunmen on the Orthodox Easter in April 1999, during NATO's bombing campaign against the former Yugoslavia over Kosovo. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Srpski premijer Aleksandar Vučić dobrovoljno se podvrgnuo ispitivanju na poligrafu nakon optužbi u medijima o navodnim pritiscima na vlasnika lista Kurir, a ministar policije rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije da je Vučić prošao poligrafsko ispitivanje.

Policija će provesti “detaljnu i brzu istragu”, koja će pokazati “tko je i s kakvim ciljem organizirao širenje laži protiv premijera i pokušaj destabilizacije zemlje”, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Stefanović je naglasio kako će “policija pokazati da je Srbija pravna država” kojom “neće vladati kriminalci”, te da će “spriječiti destabiliziranje zemlje”.

Kurir je objavio izvode iz kaznene prijave po kojoj je premijer Vučić sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom tabloida Informer Draganom Vučićevićem te direktorom tog lista Damirom Dragićem navodno pokušao nagovoriti bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika tog lista Aleksandra Rodića.

“Vučić i Vučićević su me tjerali da smjestim Rodiću”, istaknuo je Kurir na naslovnici te u tekstu u kojem se daju navodi iz kaznene prijave nekadašnjeg direktora lista Aleksandra Kornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:54