NAPASNIK U HALJI

VREMEŠNI PEDOFIL (72) IZ SAMOSTANA 'Propio se... Mrtav pijan je napao dječaka (12) i natjerao ga na seks. Kaže da mu je žao'

Police stand outside the Palais Coburg palace where are taking place the so-called EU 5+1 talks with Iran in Vienna, Austria on October 16, 2014. Six world powers and Iran tried to get troubled nuclear talks back on track after a day of discussions led by US Secretary of State John Kerry yielded no breakthrough. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
 SAMUEL KUBANI

Policija u Austriji pokrenula je istragu protiv neimenovanog 72-godišnjaka, nakon što je navodno priznao da je u pijanom stanju imao spolni odnos s 12-godišnjim dječakom.

Kako prenosi Daily Mail, lokalni mediji tvrde da je muškarac redovnik iz samostana Lambach na području Wels-Landa u saveznoj pokrajini Gornjoj Austriji.

U samostanu kažu da čekaju ishod policijske istrage i redovnikovo skoro pojavljivanje pred sudom, nakon čega će donijeti konačnu odluku što će sa 72-godišnjakom pedofilskih sklonosti.

Policija je redovnika, koji se propio i već neko vrijeme ima težih problema s ovisnošću o žestokim pićima, pustila da okončanje istrage čeka na slobodi, a lokalni mediji pišu da je to posljedica činjenice da je nastrano zlodjelo priznao te da je izjavio kako duboko žali zbog svega. Jedan od uvjeta privremene slobode je i da odmah krene na odvikavanje od alkohola te da se podvrgne psihoterapiji.

S obzirom na često pijančevanje, braća redovnici već su gledali kako bi mu pomogli ili kako bi ga se riješili pa su mu u posljednje vrijeme dali samo da vodi turiste kroz samostanske odaje te da drži mise u obližnjem staračkom domu.

Bude li proglašen krivim za spolni odnos s maloljetnikom, monahu prijeti zatvor. Očekuje se da će cijeli slučaj pročešljati i u Vatikanu, u kojemu vode veliku akciju suzbijanja pedofilije među katoličkim klerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:35