KRIMINAL U SRBIJI

Vozači Hitne pomoći bili su kuriri srpske mafije. Surađivali su sa zloglasnim zemunskim klanom

Veza mafije i Hitne otkrivena je slučajno, vozač je uhićeniku doturio kutiju Praksitena

BEOGRAD - Srbijanska policija slučajno je otkrila da vozači beogradske Hitne pomoći služe kao kuriri mafiji, zemunskom klanu.

Kobna greška

Nakon uhićenja pripadnika zemunskog klana Novice Elekua (30), koji je uhapšen zbog sumnje da je član bande koja je 10. ožujka presrela prijevoz novca poduzeća Sekuritas i opljačkala oko 83 milijuna dinara (830 tisuća eura), klupko se počelo odmotavati. Novici je u zatvorskim prostorijama pozlilo te je pozvana Hitna pomoć. Policajac je primijetio da je tijekom pružanja pomoći jedan od zaposlenika gurnuo nešto Novici u džep. Ispostavilo se da se radi o kutiji Praksitena.

Pod rotacijom

Ubrzo se pokazalo da djelatnik Hitne pomoći poznaje uhićenog Novicu, te da je prije kažnjavan zbog razbojstava. Prema najnovijim policijskim saznanjima, izgleda da su razbojnici nakon pljačke novac prevozili u vozilu Hitne pomoći, i to pod rotacijom da ih nitko ne može zaustaviti. Srbijanska policija također istražuje prijašnje veze između djelatnika Hitne pomoći i zemunskog klana.

Postoje indicije da su vozači često mafiji služili kao kuriri i prevozili sve što je bilo potrebno, od droge preko oružja do prostitutki. Policijska istraga traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:40