UHIĆENI NAPADAČI

Vojska zarobila talibane koji su ispalili metak u glavu hrabroj djevojčici

 AP

ISLAMABAD Militanti osumnjičeni za napad vatrenim oružjem na Malalu Yousafzai uhićeni su u Pakistanu, objavila je tamošnja vojska. Podsjećamo, Malalu su prije dvije godine teško ranili talibanski militanti, jer se zalagala za školovanje djevojčica u Pakistanu.

Militanti su zaustavili školski autobus u listopadu 2012., ušli u njega i otvorili vatru na učenike. Malala je pogođena u glavu, a u istom napadu ranjena su još dva učenika. Malala se u međuvremenu uspješno oporavila. Mučki napad donio joj je svjetsku slavu i priznanje njenoj borbi za ravnopravnost spolova u većinski muslimanskom Pakistanu.

Proglašena je osobom 2013. godine u izboru magazina Time, nominirana je za Nobelovu nagradu za mir, a nedavno je izdala autobiografiju 'Ja sam Malala'.

Sad su napokon dolijali i njeni napadači. Glasnogovornik pakistanske vojske danas je objavio kako je skupina odgovorna za napad na Malalu uhićena. Pojasnio je kako je u zajedničkoj akciji pakistanske vojske, policije i obavještajnih službi uhićeno 10 talibana. Uhićena skupina radila je pod direktnim zapovjedništvom Mule Fazlullaha, prvog čovjeka talibana u toj zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:26