ZAHVALA MOSKVI

VOJISLAV ŠEŠELJ 'Već su odlučili da će me pustiti da umrem, ali onda me spasila Rusija'

Serb ultranationalist leader Vojislav Seselj waves at supporters on November 12, 2014 after arriving at his Radical Serb Party (SRS) headquarters in Zemun, near Belgrade . Ailing Serb leader Seselj, who has been released from the UN Yugoslav war crimes tribunal, arrived on November 12 from the Netherlands to Serbia. The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) last week ordered Seselj's release so he could return home for cancer treatment as he awaits a verdict on alleged war crimes during the Balkan wars. Seselj, accused of leading ethnic Serb volunteers in persecuting Croats, Muslims and other non-Serbs during the 1990s wars, underwent colon cancer surgery in December. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Haški optuženik Vojislav Šešelj u intervjuu za radio 'Glas Rusije' zahvalio se Rusiji što mu je spasila život tijekom njegovog štrajka glađu koji je trajao 28 dana, javlja Blic.

'Tamo su već odlučili da će me pustiti da umrem. Ali onda je rusko Ministarstvo vanjskih posla izdalo vrlo oštro priopćenje poslije kojeg su odmah popustili u Haškom tribunalu i prihvatili svih šest mojih uvjeta za prekid štrajka glađu', rekao je Šešelj.

U intervjuu za 'Radio Rusija' komentirao je i kako ga ne zanima koja će biti konačna presuda Haaga u koji se ne planira vraćati. 'Ako me zatraže, onda će me uhititi Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i isporučiti. Ja sam bio tamo dovoljno. Nisu me stigli osuditi. Držali su prekomjerno u pritvoru, nisu u stanju donijeti presudu. Što bih se ja više osvratao na Haag?', izjavio je.

Vođa Srpske radikalne stranke također je izjavio kako ne vjeruje u europske integracije Beograda. 'Oni se samo poigravaju s nama. Što mi imamo tražiti u EU kad su 23 od 28 članica priznale nezavisnost Kosova? Vidite što je Vučić sad napravio dramu oko izjave albanskog premijera. On je zapravo na njegov račun sasuo ono što se ne usudi reći u lice Amerkinacima, Englezima, Francuzima ili Nijemcima', tvrdi Šešelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:02