MEĐUNARODNI SKANDAL

Vodili lanac prostitutki: Mlade Brazilke podvodili u elitnim kvartovima metropole

Alain D. (54), šef letačkog osoblja na De Gaulleu, vodio je biznis težak 2 mil. eura godišnje
PHNOM PENH, CAMBODIA-FEBRUARY 10 : A bar girl stands outside a local bar waiting for customers February 10, 2010 in Phnom Penh. Lax law enforcement and poverty have made Cambodia a prime destination for foreigners seeking sex, especially with minors. But police working with social activists have stepped up efforts, and several foreigners are serving lengthy prison terms for underage sex.While on a path to greater economic development, poverty is still widespread with 40 percent of the population living under the poverty line according to various UN agencies. (Photo by Paula Bronstein /Getty Images)
 Getty Images / 2010 Getty Images

Menadžer Air Francea i njegova supruga optuženi su za organiziranje lanca prostitucije koji im je od 2010. donosio oko dva milijuna eura godišnje.

Za finiju klijentelu u Parizu dvojac je dovodio mlade Brazilke, koje su podvodili u stanovima u elitnim pariškim kvartovima.

Jedna je uspjela pobjeći

Alain D. (54), šef letačkog osoblja na pariškom aerodromu Charles De Gaulle, i supruga Claudia (51) optuženi su za trgovinu ljudima, svodništvo i kriminalno udruživanje pošto je jedna djevojka uspjela pobjeći i ispričati policiji da su je tjerali na prostituciju u stanu blizini Louvrea. Očekivalo se da ima u prosjeku pet mušterija dnevno, a svaki je plaćao 150 eura. Alain i Claudia vodili su lanac s najmanje deset djevojaka.

Alain D. koristio je svoj položaj u Air Franceu za nabavu jeftinih karata pa su jednom mjesečno on i supruga, porijeklom Brazilka, letjeli iz Pariza u Brazil, svaki put u pratnji mladih dama koje su predstavljali kao članove obitelji. Prostituciju su organizirali u četiri stana u otmjenim dijelovima Pariza, prenosi Le Parisien, pozivajući se na izvore u pariškoj policiji.

Optužen i ‘guru’

Optužena je i treća osoba. Britanski Telegraph prenosi da je trećeoptuženi samozvani guru koji je djevojkama “jačao duh”: bile su prisiljene ići kod njega, a svaku seansu je naplaćivao 500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:24