PREMIJEROV PRIJATELJ

VOĐA SEKS-KULTA UVIJEK JE OKRUŽEN ZEČICAMA 'Sultan snima orgije pa ucjenjuje žene'

Okupio je stotine tisuća sljedbenika

U njegovim TV emisijama vode se razgovori o smrti darvinizma i materijalizma, o tome kako prepoznati lice pravog muslimana i zašto je turski premijer Recep Tayyip Erdogan jedna od najvažnijih ličnosti kraja vremena.

Taj samozvani “islamski znanstvenik” privukao je pozornost američkog Kongresa, UN-a i najpoznatijih svjetskih sveučilišta kad im je 2007. poslao primjerak svoje knjige “Atlas kreacije” u kojoj izlaže vlastitu teoriju o nastanku čovjeka i svemira. Na svom TV kanalu okružen je napadno našminkanim plavušama raskošnog poprsja s kojima živi u religioznom seks-kultu u svojoj rezidenciji u Istanbulu. Vođa najpoznatijeg islamskog kulta u Turskoj i vjerojatno jedinog islamskog seks-kulta na svijetu zove se Harun Yahya.

Na engleskoj verziji svog kanala na YouTubeu taj živopisni 40-godišnjak ima 12.000 pretplatnika. Na turskom njih više od 100.000. Samo na društvenoj mreži Twitter slijedi ga 38.000 ljudi. On je vrlo neobičan propovjednik. Pred kamerom se pojavljuje u Armanijevim odijelima, zahtijeva da ga zovu “sultan” ili “moj gospodaru”, okružen identičnim prsatim izblajhanim hostesama. U svojim emisijama gura islamizaciju turskog nacionalizma i poturčenje globalnog islama i očigledni je Erdoganov pobornik.

Podrijetlom iz sekularne obitelji iz srednje klase, Yahya je zarana pokazao svoju “neobičnost”.

Još tijekom studiranja unutarnjeg dizajna počeo je propovijedati o vlastitoj viziji turskog društva. Dvaput je bio u zatvoru, i to jednom pod optužbom za posjedovanje kokaina. Kad je prvi put završio iza rešetaka, dijagnosticirana mu je paranoidna shizofrenija, ali on sve optužbe odbacuje kao političko podmetanje s ciljem društvene diskreditacije.

Yahya je optužen i za seksualno iskorištavanje žena iz svog kulta, ali tada je objasnio kako je s “podanicama” bilo samo oralnog i analnog seksa jer Kur’an zabranjuje vaginalni seks, a ovi su izvan braka dopušteni.

Diljem svijeta izaziva čuđenje, no mnogi ističu da je njegov utjecaj velik, a prema nekima, to može djelomično zahvaliti i podršci koju mu pruža Erdogan. Naime, kult postoji već desetljećima, a dok je Erdogan još bio samo gradonačelnik Istanbula, dvojica muškaraca, gladni moći i utjecaja, navodno su udružili snage kako bi lakše postigli svoje ciljeve. Kako piše turski urednik i novinar Fatih Altayli, tada se Erdogan upoznao s brojnim poslovnim ljudima povezanima s Yahyom.

Jedna žena koja je napustila kult, otkrila je da se pristalice okupljaju u Harunovoj vili i prakticiraju grupni seks, a skrivene kamere ih snimaju kako bi ih “sultan” ucjenjivao ako ga požele napustiti.

- Hijerarhija obuhvaća sestre, braću i konkubine. Braći je dopušteno ženiti se konkubinama, a sve sestre su udane za vođu - rekla je ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:20