UŽAS U SAD-u

VOĐA KULTA SILOVAO DJEVOJČICE 'Predali su nas naši roditelji jer im je rekao da je i Isus imao ljubavnice'

Vođa opskurne sekte iz Minnesote, 52-godišnji Victor A. Barnard, optužen je za seksualno zlostavljanje članica svoje crkve. Pobjegao je čim je saznao da je protiv njega podignuta optužnica i to od čak 59 točaka. Sve su vezane uz dvije žene koje je godinama maltretirao i na njima se iživljavao.

Lindsey Tornambe uspjela je pobjeći iz grupe od 140 sljedbenika te je obavijestila vlasti o tome što se događa iz zatvorenih vrata njihove crkve. Još je jedna djevojka javno istupila nakon nje. Jessica Schweiss bivša je članica kulta koja je tek sada progovorila o mučnim godinama koje je provela u sekti.

Obje su kazale kako im je bilo oko 12 godina kada su uz odobrenje roditelja, otišle živjeti s Barnardom. Tamo su uključene u grupu od deset žena koje su nazvane 'Djeve'. To su bile djevojke stare između 12 i 24 godine, uvijek prvorođene kćeri, koje su bile predane vođi kako bi nesmetano uživao u spolnim odnosima s njima.

On ih je uvjeravao kako su Isus i kralj Solomon imali mnogo ženskih sljedbenica koje su im ujedno bile i ljubavnice.

Roditelji djevojaka potpuno su isključivani iz njihova života.

- Ne gledam na njih kao na svoje roditelje. Oni su me napustili dok sam bila dijete i više ih ne trebam, kazala je Lindsey i dodala kako se čitavo vrijeme osjećala odvratno te da je bila svjesna da joj se događa nešto jako loše.

Tornambe se još sjeća kada je 'izabrana' kao i prvog fizičkog kontakta s Barnardom. Pričao joj je o seksu, a kada mu je kazala kako uopće ne razumije što on želi od nje jako se naljutio.

Svejedno ju je prisilio na spolni odnos te ju je uvjerio da mora šutjeti i da nikome ne smije reći što se dogodilo.

Nekoliko godina kasnije vratila se u roditeljsku kuću prepunu Barnardovih fotografija. Više nije mogla šutjeti pa je roditeljima rekla što joj se dogodilo, ali majka joj je odmah dala na znanje da o tome ne želi čuti ni riječi.

Vrlo brzo napustila je roditeljsku kuću i zaposlila se kao dadilja. Kada je čula druge ljude kako razgovaraju o životu, što im je bitno i kako žive shvatila je što joj se točno dogodilo.

- Tada mi je postalo jasno da mi je Bernard uništio život. Tako sam 2012. godine skupila hrabrosti, odšetala u najbližu policijsku postaju i prijavila ga, kazala je Tornambe.

Schweiss se, pak, odvojila od grupe i preselila u Wisconsin u rujnu 2009. godine. Dvije godine kasnije pokušala si je oduzeti život.

- Teško mi je zbog Victora. Ne želim mu nesreću, ali opet on je meni nanio toliko zla. U nedostatku bolje riječi mislim da smo sada izjednačeni. Ono u što sam sigurna jest da ne želim da naudi još nekome, kazala je Schweiss.

Iz policije su kazali kako vjeruju da ovo nisu izolirani slučajevi te su pozvali sve djevojke koje su bile njegove žrtve da se jave i otvoreno progovore o svim zlodjelima koje je vođa kulta počinio.

KMSP-TV

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:32