NEZAPAMĆENI HOROR

VLASTITOM SINČIĆU (5) ŽLICOM ISKOPALA OČI 'Nekoliko sam mu puta rekla da ih zatvori, ali nije htio'

 Ronald Goršić/CROPIX

Zastrašujuća priča iz Meksika koja je prije dvije godine pogodila svijet dobila je svoj sudski epilog. Naime, tada je u gradu Nezahualcoyotlu jedna obitelj tijekom sotonističkog obreda iskopala oči tada petogodišnjem dječaku, Fernandu Calebu Alvaradu Riosu.

Njemu je za vrijeme obreda u kojem su sudjelovali njegova majka, Maria del Carmen Garcia Rios, djed, baka, ujna i dva ujaka naređeno da iz poštovanja prema njima drži oči zatvorene.

Dok su oni tako plesali zazivajući Sotonu, dječak je bio previše preplašen te nije mogao oči držati zatvorenima. Njegova majka je zbog toga u jednom trenutku zgrabila žličicu pa je zajedno s ostatkom obitelji iskopala oči nesretnom dječaku. U ovom su ih nedjelu razotkrili susjedi koji su došli vidjeti što se događa u njihovoj kući.

Dvije godine od strašnog incidenta sud ih je osudio na po 30 godina robije.

Članovi obitelji vjerovali su da će ih ritual zbližiti sa Sotonom i da bi se na taj način spasili od smrtonosnog potresa.

Njihov susjed Joaquin Arguello rekao je tijekom suđenja kako je uvijek smatrao da su oni pobožni i duboko religiozni, ali da nikad nije pomislio da su sotonisti.

- Čuli smo vrištanje. Lupali smo po vratima, ali nitko nije reagirao. Poslije toga je naišla policija, a jedna je žena potrčala kako bi je pozvala. Policajci su potom nasilno upali u kuću - ispričao je susjed.

Policajac Benet Curiel prepričao je kako je izgledao horor koji ga je zatekao. Tako je rekao da je vidio oskudno odjevene Sotoniste nagnute nad dječakom koji je vrištao i dvije žene prekrivene krvlju.

- Pozvali smo hitnu pomoć, a njih smo prislonili uza zid i držali na nišanu daleko od dječaka - rekao je policajac.

- Jednu sam ženu upitao što se događa, a ona mi je rekla svoje ime te da je dječakova majka. Dodala je i da ima pet godina te da su mu oči iskopale ona i njena sestra Lizbeth - dodao je policajac.

Dječakova majka priznala je da je dječaku nekoliko puta rekla da zatvori oči, a kada joj je rekao da neće, naredila je ostalima da joj pomognu kako bi mu ih iskopala.

Nesretni dječak je nakon oparacije dobio staklene oči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:40