SVE SE ZNALO!?

VLASTI SU ZATAŠKAVALE IZBIJANJE KORONAVIRUSA? 'Za njega se znalo prije nego što je službeno objavljeno da zbog njega obolijevaju ljudi u Wuhanu'

 
Zhong Nanshan (gore lijevo), privremena bolnica u Wuhanu (dolje lijevo), željeznička stanica u Wuhanu prije pojave virusa (gore desno) i pacijent koji se oporavio od novog koronavirusa pokazuje dokument o otpustu iz bolnice (dolje desno)
 XINHUA / STR / AFP

O koronavirusu od kojeg se do sada u svijetu zarazilo gotovo devedeset tisuća ljudi, a umrlo više od tri tisuće, kineski znanstvenici obavijestili su vladu još u prosincu prošle godine, ali im je kineska Nacionalna zdravstvena komisija rekla da šute o tome, piše Caixin Global.

Prema navodima ovog portala, za koronavirus se znalo i prije nego što je službeno objavljeno da je on razlog zbog kojeg obolijevaju stanovnici Wuhana.

Politički dužnosnici tu informaciju nisu spominjali ni predstavnicima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji su posjetili Wuhan 8. siječnja u tijeku izbijanja epidemije koronavirusa, a nedugo nakon toga, 20. siječnja kineska vlada uložila je ogromne napore za borbu protiv virusa te je zatvorila Wuhan.

Pad broja zaraženih

Prema posljednjim informacijama, u kineskoj središnjoj provinciji Hubei, koja je epicentar epidemije koronavirusa,u nedjelju je prijavljeno manje od 200 slučajeva novih infekcija, prvi put od siječnja.

Nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je da je potvrđeno novih 196 slučajeva, a to je znatno manje od je od 570 slučajeva dan ranije, te najmanje od 24. siječnja.

Na taj pad najviše je utjecao pad broja novih slučajeva u glavnom gradu provincije Wuhanu, koji je prijavio 193 nove zaraze, najmanje od 26. siječnja.

Sveukupno, središnja Kina imala je 202 nova potvrđena slučaja, a s tim brojem, u Kini je do sada zabilježeno 80.026 potvrđenih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 23:23