PANIKA U AUSTRALIJI

VIDEO Zapalila se tvornica u Canberri, otrovni dim širi se po gradu! Stanovništvo evakuirano

A pillar of black smoke rises from a fire at a chemical plant in the Canberra industrial area of Mitchell on September 16, 2011. Emergency services battled a huge chemical fire in the Australian capital Canberra on on September 16 but authorities said the threat from toxic smoke plumes was diminishing. Residents were woken by loud explosions and fireballs as flames leapt hundreds of metres into the air, reports said. AUSTRALIA OUT NO ARCHIVES NO INTERNET RESTRICTED TO SUBSCRIPTION USE RESTRICTED TO EDITORIAL USE AFP PHOTO / AAP / ALAN PORRITT
 AFP

SYDNEY - Snažne eksplozije i stupovi plamena visoki stotinama metara zatresli su glavni grad Australije Canberru nakon što se dogodio kemijski požar u obližnjem postrojenju. Dim koji se širi od požarišta je toksičan, tako da je građanima preporučeno da prozore drže zatvorenima, a područje oko tvornice u širini od deset kilometara je moralo biti evakuirano. Požar je nakon cjelonoćnog divljanja konačno stavljen pod kontrolu.

Požar je izazvao i kaos u prometu, javni prijevoz je obustavljen, a škole su prestale s radom. Vjeruje se kako su eksplozije nastale miješanjem kemikalija koje su se držale u tvornici.

Prilikom lokalizacije požara teže ozlijeđenih nije bilo, samo je dvoje vatrogasaca moralo zatražiti lakšu liječničku pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:32