VELIKA POTJERA

VIDEO: VELIKA POTJERA Monstrum u maskirnoj uniformi ubio trojicu policajaca!

Posljednje masovno ubojstvo kanadskih policajaca dogodilo se u Mayerthorpu u Alberti 2005.
 RCMP

TORONTO - Tri policajca su ubijena u kanadskom gradu Moncton, a dvojica ranjena dok su bili u potrazi za muškarcem s puškom i u kamuflažnoj odjeći, priopćila je u srijedu kanadska policija.

Policija je rekla kako traga za Justinom Bourqueom (24) i pozvala stanovnike da ostanu u svojim kućama i zaključaju vrata.

"Tri policajca su ubijena", rekao je glasnogovornik kanadske policije (RCMP) Paul Greene u priopćenju putem emaila. "Dvojica policajaca su smještena u bolnicu s ozljedama za koje se vjeruje da nisu opasne po život. Strijelac je i dalje na slobodi."

U intervjuu za CBC News Greene je rekao da su policajci ustrijeljeni rano navečer nakon što su reagirali na izvješća o muškarcu u kamuflažnoj odjeći koji nosi vatreno oružje.

Jedan od svjedoka događaja, Danny Leblanc (42) kazao je kako je nasred ulice ugledao naoružanog muškarca u kamuflažnoj odori s oružjem uperenim u policajce.

"Radije bismo da ljudi trenutno u javnost ne iznose što su vidjeli zbog njihove vlastite sigurnosti“, kazao je ravnatelj policije Damien Thériault.

Kada su ga novinari upitali kako se pripadnici policije nose sa smrću svojih kolega Thériault je reagirao vrlo emotivno te je prekinuo konferenciju. Naime, Moncton je grad od oko 70.000 stanovnika i smješten je u istočnoj kanadskoj pokrajini New Brunswick. Većina policajaca se međusobno poznaje i surađuje. Masovne pucnjave su relativno rijetke u Kanadi koja ima strože zakone o posjedovanju oružja nego Sjedinjene Države.

Jedan stanovnik Monctona koji je želio ostati anoniman rekao je za Huffington Post kako su sirene za uzbunu odmah aktivirane.

"Nisam se toliko zabrinuo dok nisam to čuo. Tada me postalo strah da ne iskoči negdje iz šume ili na cestu pred automobil“, kazao je.

Lokalni mediji objavili su fotografiju muškarca u kamuflažnoj odjeći i s crnom vrpcom oko glave kako nosi pušku. Svjedoci tvrde kako je sa sobom nosio više komada oružja, pušku, nekoliko pištolja i nož.

Posljednje masovno ubojstvo kanadskih policajaca dogodilo se u Mayerthorpu u Alberti 2005. kada je naoružani muškarac ubio četiri pripadnika kanadske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:49