NESREĆA U SAD-u

VIDEO: UČIO DJEVOJČICU (9) PUCATI PA GA IZREŠETALA Izgubila je kontrolu nad Uzijem i ispalila mu rafal u glavu!

 YouTube / Facebook

LAS VEGAS - Instruktor streljaštva tragično je stradao u nesreći u streljani ‘Bullets & Burgers’ 30-ak kilometara od Las Vegasa, nakon što je devetgodišnja djevojčica izgubila kontrolu nad svojim oružjem i ustrijelila ga više puta u glavu.

Streljana ‘Bullets and Burgers’ (Metci i burgeri) ponosi se svojim hamburgerima i izborom od 20 tipova automatskog vatrenog oružja iz kojeg posjetitelji smiju pucati rafale.

Instruktor streljaštva Charles Vacca (39), vojni veteran i oženjeni otac jednog djeteta, devetogodišnjoj je djevojčici pokazivao kako pucati iz Uzija - automatskog ručnog oružja koje ispaljuje 9-milimetarske metke, a cijeli je događaj snimila obitelj djevojčice.

Vacca je djevojčici pokazao kako držati oružje s dvije ruke, i kako se držati okomito na metu. Potom joj je rekao da ispali jedan metak na metu. Nakon toga joj je rekao da popravi svoj gard i da stisne obarač kako bi ispucala rafal, no nešto je pošlo po krivu.

Njegove zadnje riječi bile su: ‘U redu, a sada automatski.’

Djevojčica je izgubila kontrolu nad oružjem, koje joj se zbog trzanja otelo iz jedne ruke i zanijelo preko ramena, kada je pogodilo Vaccu u glavu. Vacca je helikopterom prevezen u bolnicu, no preminuo je iste večeri.

Za nesreću nitko neće odgovarati, jer je ‘Bullets and Burgers’ licencirana streljana sa svim potrebnim dozvolama, a u saveznoj državi Arizona maloljetnici smiju pucati iz oružja uz prisustvo roditelja ili ovlaštenog instruktora.

Jeziva snimka, koju su snimili djevojčicini roditelji, prikazuje zadnje sekunde prije tragične nesreće:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:33