NEZAPAMČENA TRAGEDIJA

VIDEO Tragedija na aeromitingu u Nevadi: Pogledajte novi dramatični video koji pokazuje avion prilikom samog pada

Pilot je tijekom pada uspio usmjeriti zrakoplov što dalje od gledatelja

ZAGREB - Jedanaest ljudi je smrtno stradalo, a još je 70 osoba ozlijeđeno nakon što se na publiku na aeromitingu u američkoj saveznoj državi Nevadi srušio zrakoplov iz Drugog svjetskog rata. Među poginulima je i pilot zrakoplova Jimmy Leeward (74).











Zrakoplov se među gledatelje showa Reno Air Races srušio tijekom zračne utrke s ostalim avionima. Vjeruje se kako se srušeni P-51 Mustang popeo na visinu od 130 metara prije pada. Nakon nesreće organizatori su otkazali nastavak aeromitinga.

Tijekom pada pilot je uspio usmjeriti zrakoplov što dalje od gledatelja koji su gledali utrku te je tako od sigurne smrti spasio više od 300 ljudi.

Leeward je bio poznati veteran aeromitinga i kaskader u filmovima koji je obožavao letjeti u svom P-51 Mustangu nazvanom 'The Galloping Ghost' - Galopirajući duh.

Iako se čini da će uzrok ove nesreće ostati pravi misterij , vlasti i dalje istražuju te se nadaju da će na temelju snimka uspijet doći do pravog razloga ove tragedije. Prema prvim informacijama uzrok bi mogao biti mehanički kvar na zrakoplovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:25