INCIDENT U MELBOURNEU

VIDEO: 'TO JE ODVRATNO!' Novinar napao Australca koji je silovao djevojku u Splitu, a onda mu je žestoko odbrusila njegova nova djevojka

 Screenshot YouTube/Channel 9

Jednog od mladih Australaca koji je platio 10.000 dolara da izbjegne kaznu za silovanje 17-godišnje Norvežanke u Splitu 16. srpnja 2015. napao je novinar u kinu u Melbourneu. Waleed Latif (21) odbio je komentirati slučaj, no djevojka koja je bila s njim počela ga je braniti, sugerirajući da nije kriv za silovanje jer bi u suprotnom platio puno veću svotu da izbjegne zatvor.

Novinar ju je upitao zna li da je 'na spoju' s muškarcem koji je silovao djevojku, a ona je odbrusila 'Nije!'. - Da je riječ o silovanju, zar bi platio samo 10.000 dolara? - kazala je. Novinar je nastavio napadati Latifa upitavši ga kako ga nije sram ležerno ići u kino nakon što je platio da se izvuče iz zatvora.

- To je odvratno - komentirao je novinar, a djevojka nije mogla šutjeti: - Odvratni ste vi s tim napadanjem... Koja bi divljakuša primila 10.000? - kazala je djevojka novinaru kanala Channel 9. I njegovi roditelji tvrde da nije učinio ništa loše i da je nepravedno optužen. Njegov otac kazao je kako Latif i njegova dva također optužena prijatelja, Dylan Djohan (23) i Ashwin Kumar (23) planiraju tužiti medije.

Latif, Djohan i Kumar optuženi su da su napali djevojku u toaletu u noćnom klubu Tropic. Norvežanka je uspjela pobjeći, no na njezinoj je odjeći pronađena sperma. Dvojica su priznala da su imali sporazumni seks, a treći je zanijekao ikakav kontakt s njom. Žrtvi su platili 31.594 dolara kao dio nagodbe kako bi izbjegli kaznu do 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:31