SIRIJSKI NOVINAR

VIDEO: TERORISTI GA SMAKNULI METKOM U GLAVU Društvene mreže preplavljene dokumentarcem koji je bio glavni motiv za njegovu smrt

 Raqqa is Being Slaughtered Silently/Twitter

Sirijski novinar, aktivist i dokumentarist koji je kamerom ovjekovječio brojne zločine Islamske države u Siriji, Naji Jerf, ubijen je u turskom gradu Gaziantepu u nedjelju.

Jerf, koji je nedavno dovršio dokumentarac o zločinima u Alepu za aktivističku grupu 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' (RBSS) pogođen je metkom u glavu nedaleko zgrade u kojoj su redakcije sirijskih nezavisnih medija, a umro je na putu do bolnice.

Pripadnici ISIS-a na društvenim su medijima objavili kako su ubili 'heretika', iako policija još uvijek istražuje tko točno stoji iza ovog zločina.

RBSS je na Twitteru potvrdio smrt ovog oca dvije djevojčice koji je bio poznat kao protivnik i predsjednika Bašara al Asada i Islamske države. Jerf se s obitelji sutradan spremao poći iz Turske za Francusku.









Njegov je film u studenom osvojio nagradu zbog promicanja slobode novinarstva od strane Committee to Protect Journalists, a sada brojni korisnici Twittera dijele njegov revolucionarni dokumentarac, uz brojne posvete.

































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32