DRAMA U SYDNEYJU

VIDEO Talačka kriza u Australiji trajala 12 sati: Zatočio kćer, stavio periku na glavu i prijetio bombom!

 Screenshot

NOVO >>>> 13:45 Australska je policija uhitila muškarca koji je prijetio bombom i gotovo 12 sati svoju kćer držao kao taokinju.

9:14 - Teško naoružani policajci ušli su u zgradu s odvjetničkim uredima koja se nalazi pored sudnice, u kojoj se nalazi otmičar sa svojom kćerkom, kako bi prekinuli krizu koja traje već satima. Policija je otkrila kako je muškarac naveo svoje uvjete, ali ih nije htjela prenijeti javnosti. Njegova kćer se, prema navodima pregovarača, osjeća dobro.

Zgrada je okružena policijskim snagama, a prisutne su i vatrogasne snage, kao i Hitna pomoć, javlja The Australian .

SYDNEY - Australiju trese otmičarska kriza - muškarac s ruksakom, u kojem se vjeruje da je bomba, zatočio je vlastitu kćer (11) u zgradi pored sudnice u Sydneyju.

Policija još pokušava utvrditi koji su motivi otmičara, a vjeruje se kako njegovi zahtjevi nisu povezani s Obiteljskim sudom. Također se pokušava ustanoviti njegov identitet.

Zatvorio se u jednu od soba suda, a kako u njoj nema klime razbio je jedan od prozora. Na ruci ima veliku posjekotinu, pokazuje znak mira.

Betty Hor, službenica suda, ispričala je kako je muškarac oko 8:50 po lokalnom vremenu došao u sudnicu i pristupio šalteru. Tražio je nepoznatog čovjeka. Tada grabi knjigu s police i vitla je na recepciju. Pozvao je kćer, viknuo da želi državnog tužitelja i opet tražio vidjeti nepoznatog čovjeka. Rekao je da ima bombu u ruksaku, pozvao kćer koja je djelovala prestrašeno i zatvorio se u sobu.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja, a pregovarači već satima s njim komuniciraju.

AFP

Muškarac nije direktno prijetio kćeri, ali je naglasio kako ga 'nije briga ako umre'. Na glavi nosi periku suca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:08