MASAKR U INDIJI

VIDEO Stravična eksplozija ispred zgrade Visokog suda u New Delhiju: Devet poginulih, 61 ozlijeđen

Indian security personnel stand guard outside the reception area of the Delhi High Court at the site of a bomb blast in New Delhi on September 7, 2011. A bomb blast ripped through a crowded reception area at the entrance to New Delhi's High Court in the morning, killing at least nine people and injuring up to 40, police said. Police said the bomb had apparently been placed in a suitcase near the reception where scores of petitioners were queuing for their entry passes to the court complex, situated in the centre of the Indian capital. AFP PHOTO / Prakash SINGH
 AFP

NOVO>>> 10:58 - Broj ozlijeđenih u eksploziji u New Delhiju popeo se na 61, javlja indijska policija.

NEW DELHI - Zgradu Visokog suda u New Delhiju , u Indiji, zatresla je eksplozija koja je odnijela najmanje devetero života, a prema prvim izvješćima ozlijeđeno je najmanje 40 ljudi, javljaju agencije. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju javlja CNN .

Eksplozija se dogodila ispred ulaza br. 5, koji inače koriste pravnici, za vrijeme posebno užurbanog dana na sudu kada se primaju novi slučajevi. Vjeruje se kako se bomba nalazila u koferu koji je ostavljen pred zgradom Visokog suda.

Vjeruje se kako je bomba kućne izrade zbog pronađenih tragova amonijeva nitrata, koji se često koristi u takvim napravama, ali za sada daljnjih saznanja još nema. Policijski psi i sigurnosne službe pretražuju mjesto eksplozije kako bi sakupili još podataka, ali njihov posao dodatno otežava kiša koja je počela padati nedugo nakon eksplozije.

Hitna pomoć i vatrogasci su također na mjestu događaja i pomažu unesrećenima, za koje se strahuje da bi ih moglo biti sve više, jer se njihov točan broj još utvrđuje.

Riječ je o drugoj eksploziji ispred Visokog suda u posljednja četiri mjeseca. Sličan incident dogodio se 25. svibnja, ali tada nije bilo ozlijeđenih. Kako navode lokalni predstavnici, točan broj je teško još procijeniti zbog konfuzije koja još traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:48