POKOLJ U SVETIŠTU

VIDEO Strava u Madridu: Manijak u crkvi ubio trudnicu pa sebe. Liječnici uspjeli spasiti bebu!

A covered body is brought out of St. Mary's Church in Madrid Thursday Sept. 29, 2011, after a gunman walked into the Church in an upper middle class neighborhood of Madrid and killed a pregnant woman, then turned his pistol on himself, the National Police official said. Although emergency crews performed a C-section on the woman inside the church and saved the baby, the mother died. The pregnant woman was just days away from giving birth.(AP Photo/Paul White)
 AFP

Naoružani napadač (34) ušao je u crkvu Santa Maria del Pinar u Madridu prije početka mise te počeo pucati po četrdesetak okupljenih. Meci su ubili trudnicu (36), a teško ranili drugu ženu (52). Muškarac je na kraju okenuo oružje na sebe i počinio samoubojstvo, javlja El Periodico .

Liječnici koji su se zatekli u crkvi za vrijeme mise svim su se silama trudili spasiti život trudnici, ali bez uspjeha. Bebu su spasili carskim rezom te su je odveli u bolnicu La Paz u kritičnom stanju. Doktori još nisu sigurni da li je beba, maleni dječak, pretrpjela oštećenje mozga. Dječačić je već pretrpio srčani udar u četvrtak navečer, ali su ga uspjeli vratiti u život masažom prsa. Konačna ocjena o oštećenju mozga će biti poznata tek kroz tri dana.

Liječnici iste bolnice se izborili su se za život ranjene žene, koju su meci pogodili u prsa. Nije joj oštećen niti jedan važan organ te se nalazi u stabilnom stanju.

Policija je utvrdila kako napadač i ubijena žena nisu povezani. On je imao veliki dosje u policiji, pun prekršaja, uhićenja, napada, prodaje droge...

Svjedoci uvjeravaju kako je napadač ušao u crkvu i samo krenuo nasumično pucati. Nosio je slamnati šešir, bio je normalno obučen. Izvukao je pištolj i trudnicu pogodio u čelo iz neposredne blizine. Napravio je nekoliko koraka prema oltaru i pogodio drugu ženu u prsa. Tada je došao do oltara, kleknuo ispred oltara i sam sebi presudio.

Policija je objavila kako je muškarac prije mise lutao ispred crkve i raspitivao se kada će početi obred. Žrtve su, policija je uvjerena, odabrane slučajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:53