ZRAČNI UDARI

VIDEO: STIGLE SNIMKE IZ KOKPITA RATNOG AVIONA Ovako je izgledao drugi val britanskih napada na ISIS: 'Gađali smo ih tamo gdje ih najviše boli'

Britanski avioni gađali su naftna polja koja koriste džihadisti na istoku Sirije. Nafta je, dakako, ključni resurs kojim ISIL financira svoje ubilačke pohode
 YouTube

Velika Britanija pokrenula je drugu rundu napada protiv džihadista tzv. Islamske države u Siriji, otkako je prije nekoliko dana odobrenje za pokretanje vojne intervencije u Siriji dao britanski parlament. Snimke zabilježene iz kabine jednog od aviona britanskog ratnog zrakoplovstva prikazuju rezultate misije koja se odvijala u noći s petka na subotu kada su dva mlažnjaka tipa Typhoon i dva tipa Tornado uzletjeli iz britanske vojne baze na Cipru.

Letjelice su gađale naftna polja koja koriste džihadisti na istoku Sirije. Nafta je, dakako, ključni resurs kojim ISIL financira svoje ubilačke pohode po regiji.

Britanski ministar obrane Michael Fallon prilikom posjeta bazi u Cipru rekao je da se radi o "impresivnom postignuću". "Prošle noći imali smo u akciji avione tipa Tornado, Typhoon i bespilotne Reapere - i svi su oni gađali ISIL-ovce tamo gdje ih najviše boli", rekao je Fallon, kako prenose britanski mediji.

Prva borbena misija britanskih zrakoplova odvijala se u srijedu navečer, nekoliko sati nakon što je parlament dao podršku zračnim udarima.

U posljednjih devet dana ruske zračne snage su na području Sirije pogodile gotovo 1500 ciljeva, a ruski bombarderi sada lete pod zaštitom borbenih zrakoplova, otako je Turska oborila ruski zrakoplov koji je išao u Siriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:40