DIVLJA HORDA

VIDEO: SNIMLJEN MASOVNI BIJEG IZ ZATVORA U BRAZILU Bombom raznijeli vanjski zid pa se raspršili ulicama grada

 Screenshot

Četrdeset zatvorenika pobjeglo je iz zatvora Frei Damiao de Bozanno u gradu Recife na istoku Brazila nakon što su uz pomoć bombe raznijeli vanjski zid, izvijestila je tamošnja policija.

Većina njih je uhićena nakon što ih je policija nekoliko sati lovila po ulicama grada, dvojica su ubijena, a samo jedan je uspio pobjeći.

Ovo je već drugi masovni pokušaj bijega iz zatvora na tom području: u srijedu je iz jednog drugog zatvora pokušalo pobjeći 53 ljudi, a samo ih je 13 pronađeno.

Na društvenim mrežama podijeljena je snimka s brazilske televizije koja prikazuje trenutak eksplozije koja je srušila vanjski zid zatvora.

Minutu prije toga, muškarac je vanjske strane došao do zida zatvora, ostavio paket i pobjegao. Nekoliko sekundi nakon eksplozije, deseci muškaraca pohitali su kroz rupu u zidu oko koje se podigla prašina.

Raspršili su se ulicama, a većina se sakrila u obližnje kuće.

Zatvorski čuvari kazali su kako je bijeg bio neizbježan jer su u trenutku eksplozije polovica nadzornih tornjeva bili prazni zbog manjka zaposlenika. Naime, zatvorskih čuvara je 1500, a trebalo bi ih biti najmanje 5000. Također, kao i većina zatvora u Brazilu, i ovaj je prenapučen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44