UNIŠTENE ZGRADE I CESTE

VIDEO Snažan potres pogodio Tursku: Najmanje dvoje ljudi poginulo, 100 ozlijeđeno

Epicentar je bio u gradu Simavi, u pokrajini Kutahyji na sjeverozapadu zemlje
Residents stand early on May 20, 2011 in the streets of Simav in Kutahya province, about 310 kms (190 miles) west of the capital Ankara, after an earthquake measuring 5.9 on the open-ended Richter scale that hit northwest Turkey late on May 19, killing two people and injuring 79. The epicenter of the quake was in Simav. AFP PHOTO / ANATOLIA NEWS AGENCY / SONER KILINC - TURKEY OUT -
 AFP

Razoran potres magnitude 5,9 Richtera je rano jutros pogodio sjeverozapad Turske i usmrtio dvije osobe, a njih 79 je ozlijeđeno, piše AP .

- Poginuo je 18-godišnjak kojem je pao komad betona na glavu i 62-godišnjak koji je prije dva dana imao operaciju srca pa ga je od stresa pogodio novi srčani udar. Od 79 osoba, jedna je u kritičnom stanju - rekao je turski ministar za zaštitu okoliša Veysel Eroglu.

Epicentar je bio u gradu Simavi, u pokrajini Kutahyji na sjeverozapadu zemlje, a osjetio se i u Istanbulu, kao i Ankari, iako su udaljeni stotinama kilometara.

Uništeno je mnoštvo zgrada, kuća i prometnica, ali ukupna šteta se još ne zna niti približno . Spasioci su na terenu zajedno s liječnicima, policijom i vatrogascima.

Crveni križ je priopćio kako je spreman prihvatiti 15 tisuća ljudi, koliko se procjenjuje da bi moglo zatražiti hranu, smještaj ili neki oblik pomoći u pogođenoj pokrajini.

No ovaj potres nije ni približan najsnažnijima koji su pogodili Tursku. Prije 12 godina dva su potresa u kratkom razmaku usmrtila oko 20 tisuća ljudi, a 1970. poginulo ih je više od tisuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:52