U RATNOM ŽARIŠTU

VIDEO: 'SLOBODA ZA SVE PRAVOSLAVNE ZEMLJE' Srbi ratuju u razorenom Donjecku

Srbi odlaze na ratišta u Ukrajinu gdje se priključuju proruskim pobunjenicima. Novi snimak Srba koji sudjeluju u u borbama protiv pripadnika ukrajinske vojske u Donjecku pojavio se na YouTubeu, piše Blic.

'Sloboda za sve pravoslavne zemlje!', uzvikuju srpski vojnici koji svojim sudjelovanjem u ovim borbama riskiraju višegodišnje kazne zatvora.

U videu je snimljena grupa muškaraca u maskirnim uniformama koji se nalaze na poprištu trenutačno najžešćih borbi, na aerodromu u Donjecku.

- Sloboda za Srbiju, sloboda za Bjelorusiju, sloboda za Novu Rusiju! Slobodne sve naše pravoslavne zemlje i s**baćemo ih - govori na srpskom jeziku jedan od njih.

Snimatelj ove epizode s ratišta govori kako su neki od ovih ratnika pripadnici srpskih stranaka SNS-a i DS-a te traži od njih da pošalju pozdrave svojim stranačkim kolegama.

Snimak prekidaju snažne detonacije.

Srpski premijer Aleksandar Vučić pozvo je inače još prošle godine sve srpske građane koji su otišli na bojišta u Ukrajinu da se vrate, jer se ratovanje srpskih građana u inozemstvu kažnjava kao teško kazneno delo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:01