UHVAĆEN NA DJELU

VIDEO Sigurnosne kamere snimile Banksyja kako slika novo remek-djelo

 Sipa

LONDON - Jedan londonski pub tvrdi kako posjeduje snimku slavnog uličnog umjetnika Banksyja kako na zidu njihova vrta slika novo remek-djelo.

Sigurnosne kamere uhvatile su muškarca s kapuljačom kako na zidu puba Princess of Wales u Primrose Hillu slika mural sličan Banksyjevom stilu. Vlasnici puba vjeruju kako je riječ upravo o Banksyju te su odlučili ostaviti grafit.

- Izgleda jako dobro. Mislili smo ga prebojati, no tada su nam prijatelji rekli da radije ne diramo. Svi se slažu da izgleda prerealno - izjavila je vlasnica puba Karen Santi za Sky News.

Dodaje kako u tijeku rivalstvo između Banksyja i još jednog lokalnog umjetnika što je vrlo moguć razlog nastanka novog grafita.

Slika je napravljena na vanjskom zidu prekrivenim uramljenim djelima te zrcalima, a prikazuje lava koji gleda djevojčicu što drži balon u obliku srca. Poruka ispisana crvenom bojom iznad lava glasi: Spasite svoje živote!

Kamere su 'uhvatile' nepoznatog muškarca kako ulezi u vrt oko 1 sat ujutro. Nakon toga je posložio osvjetljenje te počeo s radom. Shanti smatra da je umjetnik ušao kroz slučajno ostavljena otvorena vrata vrta.

Inače, pravo ime Banksyja je navodno Robin Gunningham i vjeruje se da je rođen 1974. u Bristolu. Njegov opus, koji uključuje izložbe, nešto malo robotike i puno 'sprdanja' s Paris Hilton, mogu se vidjeti po cijelom svijetu.

U kinima bi se uskoro trebao naći njegov prvi film 'Exit Throught the Gift Shop', a premijera slijedi na Sundance Film Festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:49