INTERNETSKA KLOPKA

VIDEO: PROPALA MU PRLJAVA RABOTA Umjesto djevojčice, pedofila dočekali osvetnici s kamerom

 YouTube / YouTube

Roger Lee (45) iz Wiltshirea u jugozapadnoj Engleskoj proputovao je 500 kilometara kako bi konzumirao dogovoren seks s 14-godišnjom djevojčicom.

No, kad je stigao na dogovoreno mjesto u Newcastleu umjesto djevojčice s kojom je tjednima razgovarao na internetu, dočekala su ga dva člana skupine Dark Justice (Tamna pravda) koji su ga snimili i informacije o njemu, uključujući poruke s interneta, proslijedili policiji.

Naime, Lee je prošle godine otvorio profil s nadimkom 'ForHire' na društvenoj mreži Badoo. Ubrzo je počeo chatati s 14-godišnjakinjom čiji su račun, ustvari, održavali članovi Tamne pravde.

Počeo je slati eksplicitne fotografije i pričati kako je već imao vezu s 12-godišnjakinjom. Dogovorio je sastanak s djevojčicom, ali kad je stigao u Newcastle tamo su ga dočekala dva muškarca koji su se suočili s njim i njegovu reakciju snimili kamerom na mobitelu.

Pedofil je odmah shvatio kako je riječ o namještaljci te se počeo udaljavati, prvo hodom, a ubrzo i punim trkom.

Muškarci su ga pratili i snimali sve dok nije ušao u svoj automobil. Potom su sav dokazni materijal odnijeli u policiju. Lee se ubrzo našao na sudu gdje je priznao krivnju i osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

'Uhvatili su vas, da se tako izrazim, internetski osvetnici koji su se igrali ulogu naivne djevojčice, a vi ste upali u njihovu klopku', rekao je prilikom čitanja presude sudac Sean Morris. 'Čvrsto vjerujem kako ste opasan čovjek po malu djecu.'

Muškarci koji su raskrinkali pedofila sjedili su u sudnici kako bi čuli presudu. U razgovoru s novinarima naglasili su da žele ostati anonimni i objasnili što ih je ponukalo da krenu u akciju.

'Svaki dan u novinama čitamo o pedofilima. Želimo spriječiti da se ovakvo što događa, želimo promjenu u zakonu koja će internetske korisnike primorati da se na neki način identificiraju.'

'Lee je bio vrlo otvoren za vrijeme naših internetskih razgovora', nastavljaju 'osvetnici'. 'Šokiralo nas je kad smo vidjeli koliko je otvoren i koliko se želi susresti s djevojčicom koju smo izmislili.'

'Ne želimo nikoga ozlijediti ovim što radimo, samo želimo zaštititi ljude.'

Inače, Roger Lee je već dvaput bio s druge strane rešetaka – jednom zbog pedofilije, a drugi puti zbog pljačke za što je bio osuđen na šest godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:33