110 PUTNIKA U PANICI

VIDEO: PRIJETIO BOMBOM, HTIO SLETJETI U SOČI Turski F-16 presreo putnički zrakoplov

NOVO 22:39 - Ukrajinskog otmičara, koji je pokušao preusmjeriti turski zrakoplov u Soči, svladale su u Istanbulu snage sigurnosti, a putnici su evakuirani, rekao je guverner Istanbula.

"Otmičar je svladan nakon intervencije snaga sigurnosti", rekao je Husein Avni Mutlu novinarima u zračnoj luci Sabiha Gocken u Istanbulu, gdje je sletio Boeing 737 kompanije Pegasus.

Putnik ukrajinskog državljanstva (45) nije nosio oružje ni bombu, precizirao je Mutlu.

Tijekom evakuacije putnika nakon pregovora s otmičarem specijalni vod je ušao u zrakoplov i brzo svladao otmičara oko 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, dodao je.

Lakše ozlijeđeni otmičar je odvezen na sigurno mjesto na ispitivanje, precizirao je Mutlu.

Bit će otvorena istraga radi određivanja točnih okolnosti incidenta, zaključio je guverner.

----------------------------------------------

ISTANBUL - Turska je poslala lovac F-16 u petak da presretne putnički zrakoplov na letu iz Ukrajine u Istanbul, nakon što je putnik zaprijetio bombom tražeći da ga se odveze na Zimske olimpijske igre u Soči, objavili su turski dužnosnici.

Televizija je prikazala kako zrakoplov tvrtke Pegasus Airlines iz ukrajinskog grada Harkova slijeće u zračnu luku Sabiha Gocken u Istanbulu.

"Zrakoplov je sigurno sletio nakon što je u zraku primljena prijetnja bombom", priopćila je turska uprava za civilno zrakoplovstvo.

U ukrajinskom zrakoplovu bilo je 110 putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:30