IZVUČEN ISPOD RUŠEVINA

VIDEO: POTRESNA SNIMKA NAKON ZRAČNOG NAPADA Ovaj je prestrašeni dječak jedini preživio...

 YouTube

Iz Sirije, zemlje u kojoj i dalje divlja građanski rat, a dijelovima države zavladao je i zloglasni ISIS, stigla je snimka dramatičnog spašavanja dječačića ispod goleme hrpe ruševina u ruiniranom gradu Alepu, nekadašnjem cvijetu levantske kulture i ekonomije.

Dječak je navodno stradao uslijed silovitog zračnog napada koji su izvele snage odane predsjedniku Bašaru al-Asadu, pri čemu je najmanje deset ljudi poginulo, a veći ih je broj ostao pod ruševinama i vjerojatno neće preživjeti.

Na snimci se vide spasioci kako panično raskopavaju komade građevinskog materijala i izvlače prašinom potpuno prekriveno dijete na sigurno. Kada ga je jedan od spasilaca uzeo u naručje, svi su počeli u znak odobravanja vikati 'Bog je velik', a zatim su ga odnijeli do najbližeg liječnika.

Asadove su se snage prije mjesec dana sasvim približile Alepu i ondje neprekidno otad izvode zračne napade. Istovremeno, u drugim dijelovima Sirije zabilježen je značajan napredak džihadista iz ISIS-a, koji pod kontrolom drži trećinu države, uglavnom na sjeveru i istoku, uz granicu s Irakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27