INCIDENT NA Z. OBALI

VIDEO Potresna snimka: Izraelski naseljenici pucali na Palestince, vojska mirno gledala!

Izraelske sigurnosne snage nisu učinile ništa kako bi spriječile naseljenike da bacaju kamenje i pucaju
 YouTube

Video koji prikazuje naoružane izraelske naseljenike kako pucaju na skupinu Palestinaca, dok vojska i policija stoje po strani, objavljen je na YouTubeu.

Incident se dogodio u subotu u palestinskom selu Asira al-Kiblija na Zapadnoj obali, a na internet postavila izraleska udruga za ljudska prava B’Tselem. Prema priopćenju te udruge, skupina izraelskih naseljenika iz obližnjeg naselja Yitzhar došla je blizu palestinskog sela, počela paliti vatru i bacati kamenje prema Palestincima.

Kada su Palestinci uzvratili bacanjem kamenja, na mjesto incidenta došla je policija i vojska. Videokamera zabilježila je kako jedan od židovskih naseljenika iz pištolja puca na Palestince, dok su druga dvojica snimljeni kako ispaljuju hice iz strojnica. Kako je objavio B’Tselem, video “zabrinjava jer pokazuje da izraelske sigurnosne snage nisu učinile ništa kako bi spriječile naseljenike da bacaju kamenje i pucaju”. Nakon pucnjave 24-godišnji Fathi Asajira hospitaliziran je s ranama na licu.

Glasnogovornik naselja Avraham Binyamin izjavio je, međutim, da su naseljenici iz Yitzhara pucali nakon što su Palestinci bacali kamenje na njih dok su pokušavali ugasiti požare koje su izazvali Palestinci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:57