ŠOKANTNI POZIV U POMOĆ

VIDEO Potresna priča: Objavljena snimka posljednje ispovijesti čovjeka koji je skočio u smrt sa ženom i sinom!

Ja sam sa suprugom. Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigdje se nisam mogao priključiti vojsci. Nijednoj! Jer me nisu željeli. A nisam pobjegao. I nisam ratovao..., pričao je Palko Ponjiger u suzama

BEOGRAD - Šokantna snimka tužne ispovijesti umirovljenog kapetana Vojske Srbije, Palka Ponjigera, koji je u utorak sa suprugom i sinom skočio sa zgrade hotela u Beogradu, objavljena je na YouTubeu. Riječ je o Ponjigerovoj ispovijesti koju je ispričao u lipnju ove godine na sastanku Udruge vojnih beskućnika, navodi Blic.

Podsjetimo, Ponjiger je sa suprugom Ilonkom, inače Hrvaticom, i trogodišnjim sinom skočio u smrt sa šestog kata hotela za vojne samce u Beogradu . Pri padu su Ponjiger i supruga preminuli dok je dječak čudom preživio te se oporavlja od vrlo teške operacije.

U svojem govoru Ponjiger priča kako je u vojsci bio kapetan prve klase, a nakon operacije srca 2001. godine odlazi u mirovinu. Srpske su mu vlasti osigurale smještaj u hotelu za samce 'Zvezdara' 2003.

Ističe kako je radio kao nastavnik u vojnim školama u Rajlovcu, Somboru i Batajnici. U suzama priča kako je srpskom ministarstvu obrane podnio zahtjev za beskamatni kredit od 20 tisuća eura, no nikada ga nije dobio.

- Ja sam sa suprugom. Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigdje se nisam mogao priključiti vojsci. Nijednoj! Jer me nisu željeli. A nisam pobjegao. I nisam ratovao, nego sam došao u prekomandu - ispričao je Ponjiger.

Požalio se i što su vlasti od njega tražile da im vrati 500 tisuća dinara koje je dobivao za odvojeni život i uvećane troškove stanovanja: - Kome da vratim? Kome?!

Ponjiger je ispričao i kako 18 godina godina nije mogao dobiti dijete, a nakon što je dobio sina tri je godine s obitelji živio u stanu od 15 kvadratnih metara. Kako bi si olakšao situaciju otišao je živjeti kod majke na selo, no to se isto pokazalo kao pogrešan potez.

- Majka me isakatila, jer je bolesna žena. Bio sam 10 dana u pritvoru, u Mitrovici, zato što je moja majka prijavila da sam ja nju maltretirao - ispričao je Ponjiger.

Srpski ministar obrane: Ponjiger je imao 25 posto veća primanja od prosječnog srpskog umirovljenika

BEOGRAD - Ministar obrane Dragan Šutanovac izjavio je u srijedu kako nije bilo planova da se obitelj Ponjiger iseli iz samačkog hotela. Ocijenio je da do te tragedije nije došlo iz socijalnih razloga.

Šutanovac je rekao da Palko Ponjiger 2001. otišao u mirovinu i da od 2003. živi u vojno-samačkom domu s obitelji, podmiruje svoje obaveze uredno i nikada nije bilo u planu da bude iseljavan.

- Vojni umirovljenik koji ima 47.000 dinara čiste mirovine, uvećane za troškove od 4.000 dinara, odnosno ukupno 51.000 dinara (oko 3830 kuna), ima u prosjeku gotovo 25 posto veća primanja nego profesionalni pripadnik vojske ili već nekih 20.000 dinara i više nego prosječan umirovljenik u Srbiji - zaključio je Šutanovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:11