UBIO DEVET LJUDI

VIDEO: POLICIJA OBJAVILA FOTOGRAFIJU UBOJICE Manijak poštedio samo jednuženu: 'Reci svijetu što sam napravio'

Šef charlestonske policije navodi kako postoje preživjeli u pucnjavi, no odbio je dati više detalja

CHARLESTON - Najmanje devet ljudi je ubijeno u pucnjavi koja se noćas dogodila u povijesnoj crnačkoj crkvi u Charlestonu u Južnoj Karolini, javljaju strani mediji.

Policija je incident opisala kao 'zločin iz mržnje', a ubojica je 21-godišnji bijelac David Corrie. Odmah nakon što su sigurnosne snage preplavile područje oko Afričke metodističke episkopalne crkva Emanuel zaprimljena je i dojava o bombi, ali ništa nije otkriveno.

Pastor crkve, Clementa Pinckney, inače demokratski član senata Južne Karoline, nalazio se u zgradi kada je došlo do pucnjave. Pinckney predvodi jednu od najstarijih i najvećih vjerskih zajednica Afroamerikanaca u SAD-u.

Policija još nije potvrdila identitete žrtava, od kojih je osam ubijeno u crkvi, a jedna je preminula na putu prema bolnici. Zasad se zna da je jedna od ubijenih senatorica Clementa Pinckney. U bolnici je zadržana i osoba koja je ozlijeđena. Više informacija o njoj trenutno nije dostupno.



ABC US News | World News

Šef charlestonske policije Greg Mullen rekao je kako postoje preživjeli u pucnjavi. Ubojica je, ispričao je očevidac Daily Mailu, jednu ženu pustio da pobjegne i rekao joj je 'ispričaj svijetu što se dogodilo'.

Petogodišnja djevojčica je čudom preživjela jer se pravila da je mrtva nakon što je manijak počeo pucati.

Do pucnjave je došlo oko 21 sat po lokalnom vremenu, nešto iza ponoći po srednjoeuropskom.

Osumnjičeni je trenutno još u bijegu.









- Ovo je tragedija koju niti jedna zajednica ne bi trebala iskusiti. Bezosjećajno i nedokučivo. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo otkrili osobu koja je to učinila te ga zatvorili kako više nikada ne može ozlijediti nekoga. Prioritet stavljamo na hvatanje odgovornog počinitelja prije no što napravi išta slično, kazao je Mullen.

Policija je prema za sada dostupnim informacijama privela jednu osobu, no nije potvrđeno radi li se o ubojici.









Gradonačelnik Charlestona, Joseph P. Riely Jr., pokolj je nazvao 'neopisivom tragedijom' obećavajući kako će uhvatiti 'ovu užasnu osobu te je dovesti pred pravdu što je prije moguće'.

Istaknuo je kako se našao s članovima obitelj žrtava.

Guverner Južne Karoline Nikki Haley objasnio je kako detalji pucnjave još nisu potpuno jasni te da 'nikada neće razmijeti što motivira nekoga da uđe u mjesto molitve i uzme život'.

Ovo je najkrvavija pucnjava u SAD-u od rujna 2013. godine kada je u washingtonskom brodogradilištu Aaron Alexis ubio 12 osoba.

Predsjednički je kandidat Jeb Bush otkazao planirani put u Južnu Karolinu, a lokalni je parlament otkazao najavljenu sjednicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:23