POVIJESNI LET

VIDEO Poletio prvi kineski zrakoplov na biogorivo, Boeing 747 leti na gorivo dobiveno od algi i drveta jatrope

Naglašeno je kako bi novo biogorivo u potpunosti moglo zamijeniti standardno gorivo u razdoblju od tri do četiri godine.
 YouTube

Prvi kineski zrakoplov pogonjen biogorivom poletio je jutros iz pekinške međunarodne zračne luke., prenosi AP.

Boeing 747 kompanije Air China poletio je pogonjen gorivom dobivenim iz algi i drveta jatrope, koje raste na jugu Kine i čiji je plod uljani orah.

Let je ocijenjen kao povijesni za kinesko komercijalno zrakoplovstvo, naciju koja se bori sa smanjenjem potrošnje goriva i prevelikom emisijom ugljičnog-dioksida u atmosferu.

"Novo gorivo uvelike će nam pomoći u smanjenju emisije ugljičnog-dioksida, a pružit će nam i veći izbor pogonskog goriva za zrakoplove", izjavio je zamjenik direktora kompanije Air China He Li.

Naglašeno je kako bi novo biogorivo u potpunosti moglo zamijeniti standardno gorivo u razdoblju od tri do četiri godine.

Testirano biogorivo rezultat je istraživanja i bliske suradnje između SAD-a i Kine. Obje zemlje nadaju se novim istraživanjima na području obnovljivih izvora energije i smanjenja ugljika u atmosferu, kao i da bi takva istraživanja mogla otvoriti nove industrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:33