DIRLJIVI TRENUCI

VIDEO Ovo su posljednje riječi zatvorenika prije smrtne kazne: Teksaška policija objavila je izjave devetero smaknutih 2012-te

 Texas Department of Criminal Justice

Američka savezna država Teksas u srijedu je smaknula devetog zatvorenika osuđenog na smrt ove godine.

Clive Foster (48) je 2002. godine osuđen za ubojstvo, jer je svom cimeru Sheldonu Wardu pomogao ubiti ženu i njezino tijelo sakriti u šumi. Oboje su osudili na zatvorsku kaznu, a Ward je, prije nego je umro u zatvoru, napisao poruku da je sve počinio sam i kako Foster nije imao ništa s ubojstvom.

Prije smaknuća Foster, kojem su dosad već tri puta odgađali smaknuće, nije spominjao svoju nevinost već je kazao kako voli svoju obitelj i Boga.

- Kad sklopim oči bit ću s Ocem. Bog je sve na svijetu, on je moj život, večeras ću biti s njim - rekao je prije nego je otrov iz injekcije počeo djelovati.

Okrenuo se prema rođacima žrtve: - Ne znam što ćete osjećati večeras, no molit ću se da se ponovno sretnemo na nebu.





Teksaška policija je osim njegovih posljednjih riječi objavila i posljednje riječi ostalih osam zatvorenika koje su smaknuli ove godine.

- Želim vam svima poručiti kako vas jako volim. Billy, volim te, English, Hart i Eloise također. Dwight, dobro se brini o Dwightu. Idem kući. Bit ću dobro, ne brinite. Sve vas volim. Neka bog blagoslovi ragbijašku ekipu Texas Rangersa, rekao je prije smrti Robert Wayne Harris (40), koji je 2002. godine optužen za masovno ubojstvo. Smaknuli su ga 20. rujna ove godine.

Marvina Lee Wilsona (54), optuženog za ubojstvo Jerryja Roberta Williamsa (21) 1994. godine, smaknuli su u kolovozu. Prije smaknuća, poput mnogih, kazao je kako je spreman.

- Bohannon, Peg i Kim, volim vas. Sine, pronađi pravi put u životu s Isusom. Zagrli majku i poruči joj da je volim. Nadam se da shvaćate kako sam u zatvor došao kao grešnik, a odlazim kao svetac. Isuse, odvedi me kući. Sine, nemoj plakati. Sve vas volim - rekao je prije smaknuća.

Yokamon L. Hearn (33) optužen je za ubojstvo muškarca (26) 1998. godine te za krađu njegovog novčanika. Smaknuli su ga u srpnju ove godine. - Želio bih reći svojoj obitelji da ih volim i da im želim sve najbolje. Spreman sam - kazao je Hearn.

Beunka Adams (29) je 2002. optužen za pljačku i ubojstvo. Nakon što je u dućanu opljačkao i ubio mladića (24) pokušao je oteti i silovati dvije djevojke. Smaknuli su ga u travnju ove godine.

- Prvo, želim svojoj majci poručiti da ne plače. Nema razloga za plakanje, svi umiru. Svi imaju svoje vrijeme, ne brinite za mene. Jak sam. Mojoj obitelji: Žao mi je. Sve vas volim i pazit ću na vas. Posljednje dvije godine bile su najbolje - rekao je mladić prije smrti.

Jesse Joe Hernandez (47) dobio je smrtnu kaznu u ožujku ove godine nakon što je ubio bebu staru 11 mjeseci. Čuvao je dječaka i njegovu stariju sestru te ih je u jednom trenutku napao. Djevojčica je preživjela napad.

- Recite mom sinu da ga volim. Nastavit ću svoje putovanje s Bogom. Gospođice Mary hvala vam na svemu. Hvala i tebi Brad.Mogu sve osjetiti, nije loše - rekao je muškarac prije smaknuća osvrčući se na injekciju koja ga je polako ubijala.

Keith Steven Thurmond osuđen je za ubojstvo njegove bivše supruge i njenog ljubavnika 2002. godine, a smaknuli su ga u ožujku ove godine, nakon što mu je smrtna kazna do tad odgađana jer je tvrdio da je nevin.

- Svima želim reći da sam nevin. Nisam ubio svoju ženu, Jack Leary ju je ubio. Bill, nemoj mi zamjeriti. Ja ju nisam ubio, kunem se. Ajde završite više s ovim - rekao je zatvorenik prije smrti.

'Žao mi je za sve, spreman sam otići'

George Rivas (41) pobjegao je iz zatvora, opljačkao je trgovinu i ubio policajca. Smaknuli su ga u veljači.

- Ispričavam se zbog svega što se dogodilo. Mislim da svi zaslužujete završetak priče. Mojoj ženi, Cheri, zahvalan sam što sam te imao u životu. Čekat ću te. Sve vas volim. Želim se za sve zahvaliti svojoj obitelji i prijateljima. Bog vas blagoslovio. Spreman sam otići - rekao je Rivas.

Rodrigo Hernandez (38) prvi je teksaški zatvorenik kojeg su smaknuli ove godine. Osuđen je za otmicu, silovanje i ubojstvo žene (38) koju je presreo u dućanu kraj parkirališta. Htio ju je silovati i počeo ju je daviti. Kada je vidio da je umrla, sakrio je njezino tijelo u smeću u obližnjem parku.

- Želim svima poručiti da ih sve volim. Glave držite gore. Svi smo mi velika obitelj, božji ljudi. Svi smo dobri. Spreman sam otići - rekao je Hernandez prije smaknuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:41