MASOVNO UBOJSTVO

VIDEO: OVAKO JE POČEO STRAVIČAN POKOLJ Objavili snimke ubilačkog pohoda u bazi Navy Yard‏

FBi je objavio snimku iz istrage o masovnom ubojstvu u američkoj mornaričkoj bazi Navy Yard u Washingtonu. Bivši rezervist Aaron Alexis u prošli je ponedjeljak upao u bazu i pobio 12 ljudi. Ubijen je u akciji specijalaca. Na policijskim fotografijama, neke od kojih su skinute sa sigurnosnih kamera, snimljen je kako s puškom traži žrtve, a prezentirane su i slike s očevida u bazi.

Nema naznaka da je 34-godišnji Alexis želio ubiti neku specifičnu osobu u napadu 16. rujna u mornaričkom kompleksu u jugoistočnom dijelu Washingtona, rekla je pomoćnica direktora FBI-ja za područje Washingtona Valerie Parlave.

"Otkrili smo relevantne informacije u njegovim elektroničkim komunikacijama koje upućuju na Alexisovo sumanuto vjerovanje da ga je tijekom tri mjeseca netko kontrolirao elektromagnetskim valovima vrlo niskih frekvencija", rekla je Parlave na konferenciji za novinare.

OTMICA U MIAMIJU ZAVRŠILA SA 7 MRTVIH Strava u hispanskoj četvrti

Snimka nadzornih kamera koju je objavio FBI prikazuje Alexisa kako je ušao u zgradu Zapovjedništva mornaričkih sustava noseći ruksak, te kako odjeven u crnu odjeću prolazi hodnicima ciljajući u ljude.

Alexis, vojni veteran i ugovorni suradnik mornarice, upao je 16. rujna u mornarički kompleks u Washingtonu i počeo nasumično pucati pri čemu je ubio dvanaest osoba prije nego je i sam smrtno stradao u okršaju s policijom

Alexis je ubijen u jednom od nekoliko vatrenih okršaja s policijom u kompleksu koji se nalazi samo nekoliko kilometara od Bijele kuće i Kapitola. Riječ je o jednom od pet takvih zapovjedništava u kojem civili, vojno osoblje i ugovorni suradnici grade, kupuju i održavaju bojne brodove i podmornice. U sjedištu je zaposleno oko 3000 ljudi.

Napadač je bio naoružan vojnom automatskom puškom AR-15, još jednom poluautomatskom puškom, te pištoljem.

Alexis je imao legitiman pristup bazi i ušao je koristeći se valjanim propusnicama, objavio je FBI.

Baza u Washingtonu najstarije je vojno postrojenje američke mornarice. U tom bivšem brodogradilištu smješteno je Zapovjedništvo mornaričkih sustava, pomorski muzej i ostale službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:43