KOLJAČKI POHOD

VIDEO: OVAJ JE DJEČAK (16) IZBO 20 UČENIKA 'Držao se povučeno. Nije imao puno prijatelja'

 YouTube

MURRYSVILLE - Alex Hribal, 16-godišnji tinejdžer iz Murrysvillea u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, podivljao je i krenuo u koljački pohod u svoju srednju školu s kuhinjskim nožem u svakoj ruci.

Izbo je i isjekao dvadeset učenika i zaštitara, a tužitelj će ga optužiti kao odraslu osobu za četiri pokušaja ubojstva, 21 napad smrtonosnim oružjem i posjedovanje oružja u prostorijama škole.

- Nisam siguran da zna što je učinio, iskreno, rekao je Hribalov odvjetnik Patrick Thomassey, koji je najavio peticiju da se slučaj vrati na maloljetnički sud.

- Moramo biti sigurni da razumije prirodu optužbi i što se događa. Mora ga pregledati psihijatar i ustanoviti njegovo psihičko stanje, izjavio je.

Liječnik koji je liječio šestoro žrtava rekao je kako isprve nisu ni znali da su bili izbodeni.

- Samo su osjetili bol i primjetili kako krvare, rekao je dr. Timothy VanFleet, šef odjela hitne medicine u sveučilišnom bolničkom centru u Pittsburghu.

- Gotovo svi su rekli kako nisu vidjeli nikoga kako ih napada. Čini se da se radilo o punom hodniku, i oni su samo išli svojim poslom, odjednom su osjetili bol i počeli krvariti, rekao je VanFleet.

Jedna od svjedokinja koljačkog pohoda rekla je kako Hribal nije rekao niti riječ.

- Bio je vrlo tih. Nekako je samo to ... radio. I imao je taj, kao, pogled na licu kao da je jednostavno lud i da trči okolo i kolje bilo koga tko mu se nađe na putu, rekla je Mia Meixner, njegova vršnjakinja koja tvrdi kako ga ne poznaje osobno, no zajedno su slušali neke predmete.

- Držao se povučeno. Nije imao puno prijatelja, ali nije ni da ga je netko tako puno maltretirao. Bio je stramežljiv i nije razgovarao s ljudima, rekla je Meixner.

Cijeli napad na učenike trajao je samo pet minuta, nakon čega ga je zaustavio pomoćnik ravnatelja Sam King, koji se bacio na dječaka i držao ga dok mu školski policajac nije stavio lisice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 07:17