ZAPANJUJUĆI ZLOČIN

VIDEO: OTAC MONSTRUM Zadavio sina (2) pa ga bacio u smeće: 'Zbog njega nisam imao vremena za igrice'

 YouTube

SEOUL - Nezaposleni ovisnik o računalnim igricama optužen je za ubojstvo vlastitog dvogodišnjeg sina, koji mu je, kako se čini, smetao u prakticiranju ovisnosti.

Državljaninn Južne Koreje, 22-godišnjak poznat samo po prezimenu Chung, policiji u gradu Taegu prijavio je nestanak svog djeteta, no ubrzo se ispostavilo da je mališana vlastitim rukama ubio.

Policija je isprva vjerovala da ga je izgladnjivao deset dana, nakon čega je dijete umrlo, no muškarac je priznao da je sinu zapravo dlanom prekrio usta i nos i tako ga zadavio. Zatim ga je strpao u vreću za smeće te ga ugurao u torbu i nonšalantno ga odnio iz stana.

Nadzorna ga je kamera snimila kako ulazi u lift, noseći jednom rukom torbu s mrtvim sinom, dok je drugom namještao frizuru. Druga ga je kamera ulovila ispred zgrade kako gleda na sat.

Motiv svega je vrijeme koje je Chungu navodno nedostajalo. Toliko je zaglibio u ovisnost o igricama da je smatrao kako mu je sin prepreka u neopisivoj potrebi da cijele dane besposličari zabavljajući se u obližnjem internet caffeu. Tamo je navodno otišao čim je odbacio svog ubijenog sina, čiji je leš policija pronašla proteklog vikenda, nakon čega je Chunga i uhitila.

Nije poznato gdje je cijelo vrijeme bila djetetova majka, iako lokalni mediji izvještavaju da je već neko vrijeme odsutna iz obitelji zbog posla.

Inače, ovisnost o igricama je posljednjih godina velika pošast u Južnoj Koreji, poznatoj po sjajnoj pokrivenosti brzim internetom.

Prije dvije godine državu je zgrozio slučaj djevojke koja je rodila u WC-u jednog internet caffea te je novorođenče ondje ostavila samo kako bi se čim prije mogla vratiti igranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:30