RAZORNA MOĆ PRIRODE

VIDEO: OPASNE PIJAVICE DIVLJALE ITALIJOM Stiže li isto snažno nevrijeme u Hrvatsku?

 Facebook

Sjeverozapad Italije u utorak poslijepodne zahvatio je snažan ciklonalni poremećaj koji je uz obilje kiše i grmljavine donio i nekoliko pijavica.

Prema informacijama agencije ANSA, zabilježena je materijalna šteta, ali zasad nema vijesti o eventualnim žrtvama. Najdramatičnije je bilo u priobalnom gradu Arenzanu. Ondje je nevrijeme uzrokovalo poplave, a podivljali je vjetar nanio teška oštećenja na krovovima obiteljskih kuća.

Također, zbog nevere je privremeno za sav promet bila zatvorena autocesta koja povezuje Arenzano s Genovom.

Iz Arenzana stiže i dframatična snimka nevremena, koja se pojavila na društvenim mrežama.









Poplave su zabilježene i u jednom đenovskom predgrađu, a nekoliko je aviona moralo biti preusmjereno jer zbog olujnog vremena nisu bili u stanju sigurno sletjeti na aerodrom u Genovi. Talijanski mediji javljaju o nevremenu na području ligurskog grada Savone gdje je otkazano nekoliko koncerata i drugih manifestacija na otvorenome.

Dio ovog nevremena tijekom utorka i srijede mogao bi pogoditi i Hrvatsku. Meteoalarm je objavio žuti stupanj upozorenja za Istru, sjeverno Primorje, Gorski kotar, Liku i sjeverozapadnu Hrvatsku zbog mogućnosti izraženijeg grmljavinskog nevremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:57