PREKO REDA

VIDEO: Odmah nakon slijetanja otvorio izlaz za nuždu pa mrtav-hladan izjavio: 'Žurilo mi se, htio sam što prije izaći iz aviona'

 YouTube / YouTube

HAINAN Nestrpljivi putnik na domaćem letu u Kini nije mogao dočekati da se otvore vrata aviona nakon spuštanja u zračnu luku u Hainanu pa je odlučio otvoriti izlaz za nuždu i spustiti tobogan za napuhavanje.

Upitan od policije zašto je aktivirao izlaz za opasnost, Kinez je mrtav-hladan dogovorio: 'Da brže izađem iz aviona'.

Tvrdi kako nije obraćao pozornost prilikom sigurnosnog brifinga na početku leta i da nije znao kako se izlaz za opasnost smije aktivirati samo u slučaju opasnosti.

Zbog nestrpljivog putnika let MU2332 u odlasku je kasnio dva sata, a šteta nastala aktivacijom rampe na napuhavanje iznosi oko 100.000 kuna.

Ovo je već drugi incident kojeg su izazvali kineski državljani u zračnom prometu proteklih dana. Nedavno je kineski bračni par na letu za Tajland stjuarda u avionu zalio vrućom vodom uz prijetnje kako će se ubiti i srušiti zrakoplov – i sve to samo zbog toga što nisu sjedali jedno pokraj drugog.

Nakon slijetanja u Bangkoku tajlandska policija uhapsila je pomahnitali bračni par koji sad čeka suđenje u tamošnjem pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:44